Ιωάννινα: Εκδήλωση για το πράσινο και βιώσιμο μέλλον της πόλης

Με επίκεντρο δύο σημαντικά έργα, τα οποία αλλάζουν τη φυσιογνωμία της πόλης και συμβάλλουν στην επίτευξη του στόχου της κλιματικής ουδετερότητας ως το 2030, ο Δήμος Ιωαννιτών διοργανώνει τη Δευτέρα (20 Νοεμβρίου) στις δώδεκα το μεσημέρι ενημερωτική εκδήλωση για φορείς και δημότες.

Συγκεκριμένα, στην εκδήλωση με τίτλο «Το πράσινο και βιώσιμο μέλλον της πόλης μας», οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την ανάπλαση της Πλατείας Πύρρου και την επανάχρηση του Πνευματικού Κέντρου Κατσικάς, στο πλαίσιο του προγράμματος Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Αυτοδιοίκηση «Αντώνης Τρίτσης» 2020-2023.

Ειδικότερα, το  «Πνευματικό Κέντρο Κατσικά» θα μετατραπεί σε έναν πολυχώρο υποστήριξης και προώθησης της πολιτιστικής δημιουργίας με χώρους θεατρικών παραστάσεων, συναυλιών, προβολών και ομιλιών, πολλαπλές αίθουσες εκδηλώσεων, εκθεσιακούς χώρους, αίθουσες εκπαίδευσης κλπ.

Το έργο ανάπλασης της Πλατείας Πύρρου, σκοπό έχει να  δημιουργήσει έναν τόπο συνάντησης φιλικό προς όλους, συνδυάζοντας από την μια τον παραδοσιακό χαρακτήρα της πόλης και από την άλλη το σύγχρονο πρόσωπο του Δήμου Ιωαννίνων.

Τα έργα αυτά θα αποτελούν πόλο έλξης για τους κατοίκους και τους επισκέπτες όπως και κοιτίδα καλλιτεχνικής και πολιτισμικής δημιουργίας ενώ θα συμβάλλουν στην αστική αναγέννηση του τόπου με στόχο την βελτίωση της ποιότητας της ζωής στην πόλη. Ταυτόχρονα, αποτελούν ορόσημο στην πορεία των Ιωαννίνων προς τη βιωσιμότητα και την πράσινη ανάπτυξη, ως μια εκ των 100 κλιματικά ουδέτερων και έξυπνων πόλεων της Ευρώπης ως το 2030, «Ιωάννινα 2030».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων.