Ιωάννινα: Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη

Με απόφαση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, η χώρα μας ανέλαβε τη διοργάνωση του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη για το 2018. Η Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη γιορτάζεται στις 14 Ιουνίου και είναι μια μοναδική ευκαιρία για όλους μας να ευχαριστήσουμε και να τιμήσουμε τους ανώνυμους εθελοντές αιμοδότες. Αυτούς που προσφέρουν αίμα ανιδιοτελώς, χωρίς ανταμοιβή, με αυξημένο το αίσθημα ευθύνης και ευαισθησίας απέναντι στην κοινωνία και τον άνθρωπο, δίνοντας μαθήματα ανθρωπιάς, αλληλεγγύης και πολιτισμού και όλους αυτούς που συμβάλλουν στην ευαισθητοποίηση και την προώθηση της ιδέας της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α.), αρμόδιος φορέας για την προσέλκυση και διατήρηση εθελοντών αιμοδοτών και την εξασφάλιση επαρκών αποθεμάτων αίματος, διοργανώνει, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και τους Συλλόγους και Φορείς Εθελοντικής Αιμοδοσίας της χώρας, ανοιχτή καμπάνια με ποικίλες δράσεις σε διάφορες πόλεις όλης της Ελλάδας από τις 9 Μαρτίου ως τις 14 Ιουνίου.

Η πόλη των Ιωαννίνων έχει την ιδιαίτερη τιμή να είναι μεταξύ των δώδεκα (12) πόλεων που επιλέχτηκαν να διοργανώσουν εκδηλώσεις στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη.

Οι Σύλλογοι  και οι Φορείς Εθελοντικής Αιμοδοσίας της Π.Ε Ιωαννίνων σε συνεργασία με το Σύλλογο Θαλασσαιμίας Ηπείρου, τις Υπηρεσίες Αιμοδοσίας των Νοσοκομείων μας, τους paguristas, τους προσκόπους, το Σύλλογο Δρομέων, τον Α.Ο. Ποσειδώνα, τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Ιωαννίνων, το ΕΚΑΒ, την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ιωαννίνων και τους φορείς της Εκπαίδευσης, θα πραγματοποιήσουν τις εκδηλώσεις στις 29, 30 και 31 Μαΐου.

Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης είναι η Περιφέρεια Ηπείρου και ο Δήμος Ιωαννιτών.

Την Τρίτη, 29 Μαΐου θα γίνει ενημέρωση στο κέντρο της πόλης πρωί απόγευμα και ανοιχτή αιμοληψία το πρωί από τις 10 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι.

Την Τετάρτη, 30 Μαΐου θα γίνει εκδήλωση στην πλατεία Μαβίλη, στο Μώλο με παιδιά του Δημοτικού Σχολείου, τα οποία θα σχηματίσουν μια σταγόνα αίματος. Την εκδήλωση θα πλαισιώνουν ιστιοπλοϊκά στη λίμνη.

Την Πέμπτη, 31 Μαΐου θα γίνει η σκυταλοδρομία με τη συμμετοχή εθελοντών αιμοδοτών, αθλητικών συλλόγων, συλλόγων δρομέων και προσκόπων. Η σκυταλοδρομία θα ξεκινήσει από τα δυο Νοσοκομεία της πόλης μας και θα καταλήξει στην Κεντρική πλατεία (απέναντι από την Περιφέρεια) όπου θα ακολουθήσει συναυλία με τη Φιλαρμονική του Δήμου Ιωαννιτών.

Τιμάμε και ευχαριστούμε τους εθελοντές αιμοδότες για την προσφορά τους και τους παροτρύνουμε όχι μόνο να συνεχίσουν να είναι τακτικοί εθελοντές αιμοδότες αλλά και να συμμετέχουν στην εκστρατεία ευαισθητοποίησης όλων των Ελλήνων στην κατεύθυνση αυτή και στην προσπάθεια να καταστεί η χώρα μας αυτάρκης σε εθελοντικά προσφερόμενο αίμα.

Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να πλαισιώσουν τις εκδηλώσεις