Ιωάννινα: Εορτή ανακομιδής των Σεπτών Λειψάνων του Νεομάρτυρος Αγίου Γεωργίου

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ι.Μ. Ιωαννίνων:

Αγαπητοί αδελφοί, Το προσεχές Σάββατο, 26 Οκτωβρίου, η Εκκλησία μας εορτάζει την ανακομιδή των Σεπτών Λειψάνων του Νεομάρτυρος Αγίου Γεωργίου, του εν Ιωαννίνοις αθλήσαντος, Πολιούχου των Ιωαννίνων.

Είναι ιδιαίτερη τιμή για τον τόπο μας, η Χάρη του Θεού να «αποκαλύπτει» τέτοια διαμάντια του Πνεύματος, ανάλογη δε πρέπει να είναι και η προς τον άγιο τιμή και ευλάβεια όλων μας.
Διότι ο δικός μας αϊ Γιώργης, ο συμπολίτης μας, εκείνος που περπάτησε τα ίδια χώματα με εμάς, ενσαρκώνει δια των τιμίων αυτού λειψάνων την προσδοκία της Βασιλείας του Θεού, δίδοντας ψηλαφητή σε όλους μας ελπίδα και βεβαιότητα περί της μελλούσης εν Χριστώ ζωής, δια δε των πολυτίμων αυτού πρεσβειών προς τον Κύριο, αναδεικνύεται καθημερινώς φύλακας, προστάτης και αδελφός μας.
Τον φιλάγιο αυτό πόθο έχοντας στην καρδιά μας, σας καλούμε αγαπητοί αδελφοί να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί, ως πόλη, ως κοινότητα, ως ένα Σώμα, την εορτή της ανακομιδής των τιμίων λειψάνων του αγίουμας, νεομάρτυρος Γεωργίου, στον φερώνυμο Ιερό Προσκυνηματικό Ναό, επί της Πλατείας Πάργης, συμφώνως προς το ακόλουθο πρόγραμμα: Παρασκευή, 25 Ὀκτωβρίου18:00΄ Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θαυμακού κ.κ.ΙΑΚΩΒΟΥ.
Σάββατο, 26 Ὀκτωβρίου
07:00΄ Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιωαννίνων κ.κ. ΜΑΞΙΜΟΥ και συλλειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θαυμακού κ.κ. ΙΑΚΩΒΟΥ.
Σας αναμένουμε όλους.
Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως