Ιωάννινα: Ζούγκλες οι κόμβοι

Oι πέντε κυκλικοί κόμβοι της Λεωφόρου Νιάρχου, των οποίων την ευθύνη έχει πια η Περιφέρεια Ηπείρου, είναι ανά δύο διαφορετικοί μεταξύ τους. Και δεν εννοούμε ως προς τη διάμετρό τους αλλά ως προς την εμφάνιση.

 

Ο πρώτος, στο στρατόπεδο, έχει κομμένα χόρτα, ο δεύτερος (στον Σκλαβενίτη) διαθέτει αγριόχορτα που κρύβουν εντελώς την περίμετρο καθιστώντας την οδήγηση επικίνδυνη, ο τρίτος στο Νοσοκομείο είναι χωμάτινος, ο τέταρτος στην ανισόπεδη διάβαση επίσης με αγριόχορτα, ο πέμπτος στο Πανεπιστήμιο με χώμα και ο έκτος στην Πεδινή με χαμηλή βλάστηση. Εκεί μάλιστα, σε κάποιο σημείο διέλυσαν το καινούριο πεζοδρόμιο εις τα εξ ων συνετέθη, για άγνωστο σε μας λόγο. Αυτό θα πει να έχεις σχέδιο! Όταν όμως δεν έχεις χορτοκοπτικά, έχουν χαλάσει και τα μηχανήματα, αρρώστησε κι ο υπάλληλος… κατά το γνωστό ανέκδοτο αυτή θα είναι η κατάσταση.

 

Εν τω μεταξύ συνεχίζεται η “τιμωρία” των πεζών, εφόσον για 1,3 χιλιόμετρα κλειστού με μπάρες δρόμου, δεν υπάρχει δεύτερη διάβαση με τον κόσμο να πηδάει όπου μπορεί τα μεταλλικά κάγκελα, τα καταστήματα να περνούν κρίση αφού οι πελάτες αποκλείστηκαν στο ένα ρεύμα, το αστικό να αναγκάζεται να κάνει στάση στο αριστερό ρεύμα του παράδρομου αφού το δεξί είναι κατειλημμένο και δεν προβλέπεται χώρος στάθμευσης όπως και δεν υπάρχουν  στάσεις για πεζούς.

 

Η πινακίδα, που δείχνει ότι η λεωφόρος Νιάρχου βρίσκεται κάπου …στα χωράφια, παραμένει στη θέση της, το τροχόσπιτο-υγειονομική βόμβα κάτω από τον ανισόπεδο κόμβο το ίδιο και κάτω από τις πινακίδες της οδικής σήμανσης άρχισαν ήδη να κολλούν αφίσες για πανηγύρια. Άλλωστε, γιατί έγινε ο δρόμος αν δεν μπορούμε να διαφημίσουμε την πραμάτεια μας;

 

Αντί λοιπόν με τον νέο δρόμο να κεφαλαιοποιήσει η πόλη τα πλεονεκτήματά του, δυστυχώς δεν φαίνεται να συμβαίνει κάτι τέτοιο…

 

Υ.Γ. Όπου στον κόσμο υπάρχουν κυκλικοί κόμβοι είναι αυτονόητο ότι η ορατότητα του οδηγού στην περίμετρο είναι εξασφαλισμένη.