Ιωάννινα: «Η τέχνη μιλά για τη Μητέρα», στο Μουσείο Αργυροτεχνίας

Με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας (13/5), το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), πραγματοποιεί την Κυριακή 13 Μαΐου (ώρα 11:00), το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά, «Η Τέχνη μιλά για τη Μητέρα», στο Μουσείο Αργυροτεχνίας. Παιδιά, ηλικίας 9 έως 12 ετών, θα γνωρίσουν μερικά σπουδαία έργα τέχνης με θέμα τη σχέση μητέρας και παιδιού.

Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει εικαστικό εργαστήρι γλυπτικής με τη συνεργασία της κεραμίστριας Δήμητρας Σταύρου (εργαστήρι κεραμικής «Πλίνθοι και κέραμοι») καθώς και των εθελοντριών Βάσω Πασιά και Αθηνά Πάνη.

Οι μικροί φίλοι εμπνεόμενοι από έκθεμα μαρμάρινου κυκλαδικού ειδωλίου εγκυμονούσας γυναίκας από την περιοδεύουσα έκθεση «Οι αμέτρητες όψεις του Ωραίου», θα έχουν την ευκαιρία να κατασκευάσουν τα δικά τους ομοιώματα από πηλό.

Η έκθεση «Οι αμέτρητες όψεις του Ωραίου», αποτέλεσμα σύμπραξης του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου με το ΠΙΟΠ, παρουσιάζει σαράντα αρχαία έργα, από τους προϊστορικούς έως τους ρωμαϊκούς χρόνους, συμπυκνώνοντας όψεις του Ωραίου και αποτυπώνοντας την αέναη ανθρώπινη ανάγκη για αναζήτησή του στον καθημερινό βίο.

Στην έκθεση στο Μουσείο Αργυροτεχνίας παρουσιάζονται, επίσης, ασημένια κοσμήματα και εξαρτήματα ενδυμάτων νεότερων χρόνων.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα και τα υλικά είναι δωρεάν. Απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων.

Για κρατήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο στο τηλέφωνο: 26510 64065, καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00. Μουσείο Αργυροτεχνίας Ακρόπολη Ιτς Καλέ, Κάστρο Ιωαννίνων Τ: 2651064065 | www.piop.gr piopnews