Ιωάννινα: Θεσμός το Παγκόσμιο πρωτάθλημα τένις ITF Cup Juniors

Την σημασία της διοργάνωσης του Παγκόσμιου πρωταθλήματος τένις που διεξάγεται στον Όμιλο Αντισφαίρισης Ιωαννίνων,  στα Γιάννενα, ανέδειξαν σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν, οι εκπρόσωποι του Δ.Σ. του Ομίλου και των αρχών της πόλης.

 

Ο αντιπεριφερειάρχης κ. Βασίλης Γοργόλης, ο δήμαρχος Ιωαννιτών κ. Θωμάς Μπέγκας συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο κ. Νίκο Γκόλα, ανέδειξαν τα πολλαπλά οφέλη της διεξαγωγής του 3ου ITF CUP JUNIORS στο πάρκο Πυρσινέλλα. Ο πρόεδρος του Ο.Α.Ι. Κώστας Ευθυμίου αλλά και η αντιπρόεδρος Χρύσα Στεφοπούλου έχουν κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένοι για όσα πέτυχαν μόλις σε δυο χρόνια αναβαθμίζοντας την διοργάνωση και θέτοντας τις βάσεις για διεκδίκηση διοργάνωσης επαγγελματικού τουρνουά.

 

Ο πρόεδρος του Ομίλου Αντισφαίρισης Ιωαννίνων κ. Κώστας Ευθυμίου αναφέρθηκε στην διοργάνωση που στο εξής «γίνεται θεσμός για την πόλη» μιας και όχι μόνο κρατήθηκε η διοργάνωση αλλά αναβαθμίστηκε σε βαθμό δυσκολίας πράγμα το οποίο προσδίδει σημαντικά οφέλη στους αθλητές. Ανάμεσα στους αθλητές και δυο του ΟΑΙ οι Νίκος Ρόζος και Ανδρέας Τζέλης.

 

Η αντιπρόεδρος του ΟΑΙ Χρύσα Στεφοπούλου από την πλευρά της ευχαρίστησε την περιφέρεια και το δήμο για την αρωγή και φυσικά όλους τους χορηγούς που συμβάλλουν στην διοργάνωση.

 

Ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Γοργόλης συνεχάρη δημόσια την διοίκηση του Ομίλου Αντισφαίρησης, που μέσα σε μόλις δύο χρόνια κατάφερε όχι μόνο να πάρει το παγκόσμιο πρωτάθλημα αλλά και να το αναβαθμίσει από πεντάρι σε τεσσάρι (grade 4) ενώ υπογράμμισε την πρόθεση και τη διάθεση της Περιφέρειας Ηπείρου να είναι αρωγοί σε τόσο μεγάλες διοργανώσεις που παράλληλα φέρνουν πολλούς επισκέπτες στην πόλη των Ιωαννίνων.

 

Ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας, καλωσόρισε τις αποστολές των αθλητών  που έχουν φτάσει από όλο τον κόσμο στα Γιάννενα για να συμμετάσχουν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που γίνεται πια θεσμός για τον Ο.Α.Ι. Ο κ. Μπέγκας αναφέρθηκε στις προσπάθειες του Ομίλου Αντισφαίρισης Ιωαννίνων-τον οποίον αποκάλεσε «φύλακα άγγελο» του Πάρκου Πυρσινέλλα,  που «πέρασε από χίλια κύματα» μέχρι να επιστρέψει ιδιοκτησιακά στο Δήμο Ιωαννιτών.

 

Ο αντιδήμαρχος Νίκος Γκόλας και σαν αθλητής του Ομίλου Αντισφαίρισης  αλλά και σαν αντιδήμαρχος, δήλωσε δημόσια την ικανοποίησή του μιας και κατά την διάρκεια του παγκόσμιου πρωταθλήματος, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει σπουδαίους αθλητές του τένις. «Είναι σημαντικά τα οφέλη τόσο για το άθλημα όσο και για την πόλη την οποία επισκέπτονται δεκάδες αθλητές με τους συνοδούς τους» , είπε μεταξύ άλλων ο κ. Γκόλας.

 

Τέλος, την σκυτάλη πήραν δυο αθλητές του τένις ο Ανδρέας Τζέλης και ο Αλέξανδρος Ρουμπής. Και οι δυο αναφέρθηκαν στην σημασία της παγκόσμιας διοργάνωσης που προσφέρει την δυνατότητα συγκέντρωσης βαθμών εξαιτίας του υψηλού επιπέδου που έχει και του αριθμού συμμετοχών.

Οι αγώνες ξεκινούν στις 9 το πρωί και ολοκληρώνονται στις 9 το βράδυ ενώ οι απονομές στους νικητές θα γίνουν την Παρασκευή το απόγευμα και το Σάββατο το πρωί.