Ιωάννινα: Ικανοποίηση της Ένωσης Ξενοδόχων για τη διοργάνωση του EUSAIR το Μάιο

Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση υποδέχθηκαν την επισημοποίηση της διοργάνωσης και την μεγάλη αυτή επιτυχία στην Ένωση Ξενοδόχων Ν. Ιωαννίνων και στην Περιφέρεια Ηπείρου.

Η διοργάνωση αναμένεται να αποτελέσει σπουδαίο τουριστικό, οικονομικό, επιστημονικό και πολιτικό γεγονός για την ευρύτερη περιοχή.Θα παραβρεθούν οι υπουργοί Εξωτερικών,Τουρισμού, Μεταφορών, Περιβάλλοντος καθώς και πολλοί Ευρωπαίοι Επίτροποι των χωρών της Περιφέρειας Αδριατικής-Ιονίου, που απαρτίζεται από τις χώρες Κροατία,Ελλάδα,Ιταλία,Σλοβενία,Αλβανία, Βοσνία,Μαυροβούνιο & Σερβία.

Το 2ο  Forum EUSAIR  αποτελεί κορυφαίο γεγονός για τον τόπο μας, με τη συμμετοχή 600 συνέδρων, επιχειρηματικά Forum, παράλληλο πρόγραμμα εκδηλώσεων από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων με διαπανεπιστημιακές συναντήσεις, καθώς και διαπεριφερειακές συνεργασίες για την προώθηση έργων διευρωπαϊκών δικτύων που συστηματικά διεκδικεί η Περιφέρεια Ηπείρου σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Ν. Ιωαννίνων.

Βασική επιδίωξη στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής αποτελεί η δημιουργία  καθέτων αξόνων σύμφωνα με την EUSAIR με τελικό στόχο:

 

 1. Την δημιουργία κοινών δικτύων (networks ) θεματικού τουρισμού στις χώρες της ΜάκροΠεριφέρειας Αδριατικής – Ιονίου, που να αναφέρονται σε :

 

 • Αρχαιολογικούς χώρους
 • Εθνικά Πάρκα & Γεωπάρκα
 • Προστατευόμενα μνημεία UNESCO
 • Γαστρονομία ( τοπικά προϊόντα & οινοποιία)
 • Ποδηλατικές Διαδρομές & Δραστηριότητες Υπαίθρου
 • Μηχανοκίνητο Αθλητισμό & Cambervan Routes
 • Κρουαζιέρα, Ιστιοπλοΐα & Μαρίνες
 • Πολιτιστικά Φεστιβάλ
 • Περιβαλλοντικές & Εκπαιδευτικές – Σχολικές Διαδρομές
 • Δίκτυο Πεδίων Μαχών
 1. Την κοινή παρουσία ως χώρες – μέλη της EUSAIR των βασικών & συμπληρωματικών τουριστικών προϊόντων  στις διεθνείς εκθέσεις του εξωτερικού.
 2. Την αδελφοποίηση της πόλης των Ιωαννίνων με το Ντουμπρόβνικ – Κροατίας όπου και φιλοξενήθηκε το 1ο FORUM EUSAIR τον Μάιο 2016.
 3. Την δημιουργία διασυνοριακών δομών ανάπτυξης ( επιχειρηματικά πάρκα)  με ειδικά φορολογικά και αναπτυξιακά κίνητρα στις χώρες τις EUSAIR
 4. Την Ανάπτυξη Διπλωματίας πόλεων μεταξύ των χωρών – μελών της ΜάκροΠεριφέρειας Αδριατικής – Ιονίου, για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας, ανάπτυξης συνεργασιών & υιοθέτησης βέλτιστων πρακτικών στον Τουρισμό

Συγχαρητήρια σε όλες τις ομάδες & εκείνους που πίστεψαν και συνεργάστηκαν επίμονα για αυτήν την μεγάλη επιτυχία, η οποία θα ωφελήσει πολλαπλά ολόκληρη την Ήπειρο και όσους αξιοποιήσουν σωστά αυτήν την τεράστια ευκαιρία.

Η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Ιωαννίνων θα ήθελε να ευχαριστήσει ιδιαιτέρως τον  Περιφερειάρχη κ. Αλ. Καχριμάνη, την Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ιωαννίνων κυρία Τ. Καλογιάννη, το μέλος της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Ιωαννίνων Κο. Τάσσο Γεώργιο, καθώς και όλους  τους συνεργάτες τους  για την επίτευξη του στόχου της πραγματοποίησης  του 2ου FORUM EUSAIR 2017 στα Γιάννενα.

Για την Ένωση Ξενοδόχων Ν. Ιωαννίνων

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΣ

Κων/νος Κ. Βλάχος