Ιωάννινα: Κάποιοι έβλεπαν μπροστά…

Κάποιοι έβλεπαν μπροστά, όπως ο πρώην Δήμαρχος κ. Αν. Παπασταύρος με τη φύτευση δέντρων που έγινε επί της θητείας του στην Αβέρωφ και την Καραμανλή. Τότε διαμαρτύρονταν κάποιοι γιατί το πεζοδρόμιο της Αβέρωφ είχε μεγαλώσει και δεν μπορούσαν να παρκάρουν μπροστά από τα μαγαζιά, όπως είχαν μάθει. Μην ξεχνάμε ότι ήμασταν επίσης η τελευταία πόλη στη χώρα που απέκτησε πεζόδρομους στο κέντρο.

 

Έτσι διαμαρτύρονταν και για το Ξενία και για το κάγκελο στη λίμνη και για τους πεζόδρομους του κέντρου. Όπως διαμαρτύρονταν και οι Μετσοβίτες που η Εγνατία θα τους έκοβε, λέει, κόσμο ενώ τους έφερε τον δεκαπλάσιο.

 

Η παλιά ξεπερασμένη λογική έλεγε ότι πρέπει να περνάς μέσα από την πλατεία όπως γίνεται τώρα στην Αρίστη, ας πούμε, εκεί όπου ο κ. Περιφερειάρχης έφτιαξε μεν τρίτο δρόμο (παντελώς άχρηστο) που συνδέει την Εθνική Οδό με την Αρίστη αλλά όχι μια παράκαμψη του χωριού.

 

Αντί λοιπόν να υπάρξουν κι άλλες δενδροφυτεύσεις παρακολουθούμε συνεχώς καρατομήσεις δένδρων ενώ η δενδροφύτευση του κ. Παπασταύρου όσο περνάει ο καιρός γίνεται ακόμη πιο εντυπωσιακή.