Ιωάννινα: Με επιτυχία η μουσική παράσταση ‘’From Roots to Stem’’

Το ‘’From Roots to Stem’’ είναι μια μουσική παράσταση η οποία δημιουργήθηκε αποκλειστικά για την 1η Πανελλήνια Συνάντηση Φορέων Πολιτιστικής Διαχείρισης την οποία είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι σύνεδροι, αλλά και πολλοί φίλοι της μουσικής, το Σάββατο 14 Απριλίου 2018, στην αίθουσα «Βασίλειος Πυρσινέλλας» του Πνευματικού Κέντρου.

Η πιανίστρια και σολίστ Λενιώ Λιάτσου και η avant garde sound artist Λία Δήμου σε ένα  μουσικό δρώμενο, μια  split live performance,  γοήτευσαν τους θεατές, δίνοντας μια εντυπωσιακή μουσική performance.

Το πρόγραμμα της συναυλίας περιελάμβανε έργα για πιάνο από τον 14ο αιώνα μέχρι σήμερα καθώς και συνθέσεις για ηλεκτρονικά της ελληνίδας sound artist Λίας Δήμου.

Τα έργα διαδέχονταν το ένα το άλλο χωρίς διακοπή και συνδέονταν μεταξύ τους είτε μέσω μικρών αυτοσχεδιασμών της Λενιώς Λιάτσου είτε μέσω έργων -μινιατούρες από σύγχρονους συνθέτες.
Να σημειωθεί ότι οι δύο καλλιτέχνιδες μοιράστηκαν την σκηνή για πρώτη φορά προκειμένου να παρουσιάσουν έναν ηχητικό τρίπτυχο μεταξύ του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, το οποίο αποτελούνταν  από το συνδυασμό του κλασικού και σύγχρονου πιανιστικού ρεπερτορίου με την ηλεκτρονική μουσική.