Ιωάννινα: Με λαμπρότητα οι εκδηλώσεις εορτασμού του πολιούχου Νεομάρτυρα Αγίου Γεωργίου

Με θρησκευτική κατάνυξη και λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν και φέτος οι εκδηλώσεις του εοορτασμου του πολιούχου Ιωαννίνων Νεομάρτυρα Αγίου Γεωργίου προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολιτου Ιωαννίνων κ. Μαξιμου με τη συμμετοχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιερισσού κκ Θεοκλήτου και σύσσωμων των πολιτικών στρατιωτικών και αστυνομικών αρχών της περιοχής.
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος πραγματοποιήθηκε η δέηση στη μνήμη του Νεομάρτυρα Αγίου Γεωργίου στην κεντρική πύλη του Κάστρου.Στις 6 το απόγευμα
στον φερώνυμο ιερό ναό πλατείας Πάργης τελέσθηκε Μέγας Αρχιερατικός
Πανηγυρικός εσπερινός στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιερισσού κ. Θεόκλητος συμπροσευχομένου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιωαννίνων κ. Μάξιμου καθώς και πλειάδος ιερέων.
Τον θείο Λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Ιερισσού, ο οποίος αναφέρθηκε στον βίο του Νεομάρτυρος χαρακτηρίζοντας τον ως Παλικάρι του Χριστού.
Στην αντιφώνηση του ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Ιερισσού κ. Θεόκλητο για την αποδοχή της πρόσκλησης να έρθει στα Ιωάννινα και να τιμήσει τη μνήμη του πολιούχου της πόλεως Αγίου Γεωργίου.
Σήμερα το πρωί στον Ιερό ναό του Αγίου επί της πλατείας Πάργης τελέσθηκε δισΑρχιερατική Πανηγυρικη Θεία Λειτουργία και στις 10.30 ακολούθησε λιτάνευση των Ιερών λειψάνων και της εικόνας του Αγίου Γεωργίου.
Το απόγευμα στον Μητροπολιτικό Ναό θα τελεσθεί Αρχιερατικός Εσπερινός.
ρουράς και τιμάται κάθε χρόνο ανήμερα της γιορτής του.