Ιωάννινα: Με μεγάλη επιτυχία ο θεατρικός μονόλογος «Πηνελόπη»

Nodus - Κατασκευή Ιστοσελίδων & E-shop, Digital Marketing - Προώθηση στα Social Media

Το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών παρουσίασεστη σκηνή του αύλειου χώρου του Πολιτιστικού Πολυχώρου «Δημήτρης Χατζής» το θεατρικό μονόλογο Πηνελόπη (ιταλ. Penelope).

Το ερωτικό αυτό ποίημα ήταν μια παραγωγή της Scena Nuda, μία θεατρική παράσταση στην ιταλική γλώσσα, σκηνοθετημένη από τον Ιταλό δραματουργό Matteo Tarasco, με πρωταγωνίστρια την Teresa Timpano.

Η Πηνελόπη (Penelope) παρουσιάστηκε επί σκηνής μοναχική, φοβισμένη και δυστυχισμένη, αφού, μετά το θάνατό της, ανακαλεί τις βασανιστικές στιγμές που βίωσε περιμένοντας την επιστροφή του αγαπημένου της Οδυσσέα και συνειδητοποιεί ότι, παρά την τελική επανασύνδεσή τους, τα 20 χρόνια μοναξιάς άφησαν ένα μεγάλο κενό στην ψυχή της για τον έρωτα που δεν πρόλαβε να χαρεί.

Αφηγείται το άσβεστο πάθος, τη μάταιη προσμονή, την απελπισία και την τρέλα μιας γυναίκας ερωτευμένης, που υποφέρει εξαιτίας του πόνου που της προκαλεί η πολυετής απουσία του συζύγου της και η αβεβαιότητα του αν θα τον ξαναδεί ζωντανό. Η ερμηνεία της Πηνελόπης ως σύμβολο του πόνου και του πάθους συγκλόνισε τους θεατές που είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τον συγκινητικό αυτό μονόλογο έως το τέλος.

Η παράσταση πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία, παρά τα τεχνικά προβλήματα που παρουσιάστηκαν με τους υπέρτιτλους. Η ανταπόκριση του κοινού υπήρξε θετική και η προσέλευση ικανοποιητική, με το ακροατήριο να αποτελείται από ιταλομαθείς λάτρεις της τέχνης, αλλά και από όλων των ηλικιών φίλους του θεάτρου.