Ιωάννινα: Με το «έτσι θέλω» το γλέντι του ΠΑΜΕ στην κεντρική πλατεία λέει ο Δήμαρχος

Από τις αφίσες -με τις οποίες το ΠΑΜΕ κατέκλυσε τα Γιάννενα παράνομα χωρίς καμία σχετική άδεια- η Δημοτική Αρχή πληροφορήθηκε με έκπληξη το … «λαϊκό γλέντι»-πανηγύρι που οργανώνει στην Κεντρική Πλατεία της πόλης.

Ως γνωστόν η χρήση της πλατείας για πολιτιστικές εκδηλώσεις παραχωρείται με απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ιωαννιτών.

Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής δεν αποδέχθηκε το αίτημα για παραχώρηση της κεντρικής πλατείας που είχε υποβάλει το ΠΑΜΕ, καθώς έχει αποφασίσει πως η χρήση της πλατείας δεν θα παραχωρείται σε εκδηλώσεις που συνοδεύονται με αγοροπωλησία προϊόντων, αλλά και για να μην επιβαρυνθεί η λειτουργία του κέντρου της πόλης.

Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής συζήτησε ανοιχτά και δημοκρατικά το θέμα και πρότεινε μάλιστα στο ΠΑΜΕ τον ανοιχτό χώρο στα Λιθαρίτσια, ως εναλλακτικό σημείο οργάνωσης της εκδήλωσης. Το ΠΑΜΕ αγνόησε την απόφαση της Επιτροπής, δημιουργώντας –συν τοις άλλοις- συνθήκες ανισότητας με όλους τους άλλους φορείς που σέβονται τις αποφάσεις της.

Η δημοκρατία έχει κανόνες που όλοι οφείλουν  να σέβονται. Το ΠΑΜΕ αυθαίρετα και με το «έτσι θέλω», αγνοεί τους πάντες και τα πάντα. Έτσι αντιλαμβάνεται τη δημοκρατία!

Η δημοκρατία έχει νόμους. Και μπορεί να τους χρησιμοποιήσει η Δημοτική Αρχή. Να αποξηλώσεις σήμερα τις αφίσες που κατέκλυσαν παράνομα ρυπαίνοντας την πόλη. Να απευθυνθεί σε όλες τις αρμόδιες αρχές  για να ελέγξουν- απαγορεύσουν την χωρίς άδεια χρήση της πλατείας και μάλιστα για κερδοσκοπικό σκοπό.

Όμως, ως Δημοτική Αρχή επιλέγουμε –γι’ αυτή τη φορά- να μην οξύνουμε την κατάσταση και να παραδώσουμε τις «ετσιθελικές» και αντιδημοκρατικές πρακτικές του ΠΑΜΕ στην κρίση των πολιτών.