Ιωάννινα: Νέες και μόνιμες διαβάσεις σε σχολεία και άλλα σημεία

Το διάστημα αυτό ο Δήμος Ιωαννιτών προχωρά σε μία τομή για την οδική ασφάλεια. Στη δημιουργία διαβάσεων με μόνιμο υλικό που δεν επηρεάζεται από τις καιρικές συνθήκες και τον χρόνο.
Το έργο βρίσκεται σε εξέλιξη με προτεραιότητα τα σημεία όπου λειτουργούν σχολικές μονάδες.
«Εξελίσσεται ένα μεγάλο πρόγραμμα με πολλές παρεμβάσεις για την οδική ασφάλεια. Μέρος αυτού οι νέες διαβάσεις που γίνονται με ειδικό υλικό, τύπου κυβόλιθου, ώστε να έχουν μόνιμα χαρακτηριστικά και να μην απαιτούν συνεχή συντήρηση» ανέφερε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Ιωαννίνων Δημήτρης Παπαγεωργίου.
Ο αντιδήμαρχος Γιώργος Αρλέτος σημείωσε ότι στο πλαίσιο της εργολαβίας θα κατασκευαστούν περίπου 140 διαβάσεις, κυρίως στα σχολεία και σε σημεία με αυξημένη κίνηση ενώ θα ακολουθήσει και ειδικός φωτισμός τους.
Ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, θα γίνει διαγράμμιση των διαβάσεων στα σημεία όπου αυτή απαιτείται.
Ο Δήμαρχος για μία ακόμη φορά αναφέρθηκε και στο θέμα των βανδαλισμών των σχολείων σημειώνοντας ότι πρόκειται για ένα σοβαρό ζήτημα που πέραν των άλλων προβλημάτων προκαλεί και σημαντική οικονομική ζημιά στο Δήμο.
Σε συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα εξετάζονται τρόποι για την αντιμετώπισή του χωρίς όμως να έχουν ληφθεί συγκεκριμένες αποφάσεις. Οι αποφάσεις, όπως υπογράμμισε ο Δήμαρχος θα είναι προϊόν διαλόγου με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και με βάση τον σεβασμό της δημόσιας περιουσίας και των προσωπικών δεδομένων.