Ιωάννινα: Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τον 3ο Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Δρόμο

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τον νυχτερινό ημιμαραθώνιο αγώνα των 21km και  5km που θα πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα το Σάββατο 5 Μαΐου 2018.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν την εγγραφή τους στο

http://ioanninahalfmarathon.gr/registration/

Η ιστορία της διοργάνωσης ξεκινά το 2014, όταν πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά ο αγώνας των 10χλμ στον παραλίμνιο οικισμό των Ιωαννίνων. Ο ίδιος αγώνας συνεχίστηκε και το 2015 με μεγάλη επιτυχία που πρόσφερε στους αθλητές και στους κατοίκους όμορφες στιγμές και συγκινήσεις.

Το 2016 ο Σύλλογος Δρομέων Ιωαννίνων σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και την Εταιρεία Διοργάνωσης Αθλητικών Events «My Adventure», η οποία εξειδικεύεται στην τεχνική υποστήριξη ορεινού και ασφάλτινου δρόμου, αποφάσισαν να ανεβάσουν το επίπεδο της διοργάνωσης. Έτσι τον Ιούνιο του 2016 πραγματοποιήθηκε ο 1ος Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Δρόμος στον παραλίμνιο οικισμό της πόλης. Το 2017 ο 2ος Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος κέρδισε τις εντυπώσεις, με την τοπική κοινωνία να ενισχύει σημαντικά τη Διοργάνωση.

Φέτος παρουσιάζουμε τον 3ο Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Δρόμο, μια γιορτή για το δρομικό κίνημα και τους αθλητές, με τις εικόνες της λίμνης Παμβώτιδας, τα ιστορικά σημεία της πόλης και τους παραδοσιακούς οικισμούς να συντροφεύουν την προσπάθεια του κάθε δρομέα στην εμπειρία του ημιμαραθωνίου δρόμου.

Η διαδρομή του ημιμαραθώνιου διασχίζει το ιστορικό κέντρο της πόλης με τα πολλά διατηρητέα κτίρια, “αγκαλιάζει” το Κάστρο, τη μικρή αυτή καστροπολιτεία με τα πολλά μνημεία της οθωμανικής κυρίως περιόδου, περνάει κάτω από τα μεγάλα πλατάνια της παραλίμνιας περιοχής, με το Νησί της Παμβώτιδας να σας… κοιτά, και συνεχίζει, δίπλα πάντα στη λίμνη, σε έναν πεζόδρομο, μέσα στη φύση, με τους ήχους της πόλης να χάνονται σταδιακά.

Τη διοργάνωση συμπληρώνει ο αγώνας των 5km. Ένας μικρός αγώνας σε χιλιόμετρα, αλλά με τις απαιτήσεις και τις δυσκολίες που πάντα έχουν τέτοιου είδους αγώνες.