Ιωάννινα: Ξεκίνησε το πρωτάθλημα ανακύκλωσης

Ξεκίνησε το Πρωτάθλημα Ανακύκλωσης Α’ Περίοδος2018 για τα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Ιωαννιτών,με στόχο την ευαισθητοποίηση και επιβράβευση της Σχολικής Κοινότητας σε θέματα ανακύκλωσης.
Το Πρωτάθλημα Ανακύκλωσης υλοποιείται από τον Δήμο Ιωαννιτών σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννιτών, την Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης και Αξιοποίησης (ΕΕΑΑ) Α.Ε., την ΑΦΗΣ Α.Ε. και την Αειφορική Ηπείρου, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Followgreen.
Μαθητές και εκπαιδευτικοί ανακυκλώνουν σε ειδικούς κάδους που τοποθετήθηκαν στα σχολεία. Ξεκινάμε από το σπίτι όπου διαχωρίζουμε τα παρακάτω υλικά και τα φέρνουμε στο σχολείο για ανακύκλωση:
•Χαρτί έντυπο (βιβλία, περιοδικά, τετράδια, εφημερίδες)
•Μπαταρίες
Όταν γεμίσουν οι κάδοι, τα υλικά ζυγίζονται από τον Δήμο και την ΑΦΗΣ αντίστοιχα, το σχολείο λαμβάνει πόντους επιβράβευσης ανά κιλό ανά υλικό.
Στο τέλος του πρωταθλήματος θα πραγματοποιηθεί ειδική εκδήλωση βράβευσης, όπου θα επιβραβευθούν όλα τα σχολεία, ενώ στα πρώτα θα δοθούν χρηστικά δώρα.
Στην ειδική ενότητα «ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ»μπορούμε να δωρίσουμε πόντους επιβράβευσης στα σχολεία της επιλογής μας ή των παιδιών μας και να παρακολουθούμε τις επιδόσειςόλων των σχολείων.
Σας καλούμε όλους, και ιδιαίτερα τους γονείς,να στηρίξουμε ενεργά το Πρωτάθλημα Ανακύκλωσης:
μέσα από τη δημοτική ψηφιακή πλατφόρμα www.followgreen.gr/ioannina, και να δωρίσουμε πόντους επιβράβευσης στα σχολεία
ξεκινώντας από το σπίτι, διαχωρίζοντας τα υλικάτα οποία φέρνουν τα παιδιά στο σχολεία για ανακύκλωση.