Ιωάννινα: Ξεκινούν οι «Τρίτες με Σινεμά»

Συνέντευξη τύπου πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 29 Οκτωβρίου στα γραφεία του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών με αφορμή την έναρξη για την φετινή περίοδο του κύκλου του Πνευματικού Κέντρου «Τρίτες με Σινεμά».

 

Την συνέντευξη παρεχώρησε ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου κ. Κωνσταντίνος Γκόγκος με την συμμετοχή εκ μέρους της Κινηματογραφικής Ομάδας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων των μελών της Αντώνη Τσαντήλα και Περικλή Κουλιφέτη.

 

Αναφερόμενος ο κ. Γκόγκος στο κύκλο που ξεκινά την Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018, μεταξύ άλλων ανέφερε:

 

«Για μια ακόμα χρονιά έχουμε τη χαρά να συνεχίζουμε την συνεργασία μας με την Κινηματογραφική Ομάδα Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Το Πνευματικό Κέντρο στηρίζει έμπρακτά και όχι θεωρητικά τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις του Πανεπιστημίου μας, των τμημάτων, του διδακτικού προσωπικού και των ομάδων του.

Όπως γνωρίζετε το Πνευματικό Κέντρο στηρίζει πολύπλευρα τις δράσεις που αφορούν τον κινηματογράφο, με πολλές και διαφορετικές πρωτοβουλίες και εκδηλώσεις.

Να θυμίσω τον θεσμό μας «Από τις Οθόνες του Κόσμου» που ήδη έχουμε φιλοξενήσει αφιερώματα σε ταινίες από την Αργεντινή, την Γαλλία, το Ισραήλ, τις  Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, ενώ σύντομα ακολουθεί και το αφιέρωμα στην Κροατία.

Να θυμίσω και την πρωτοβουλία του Πνευματικού Κέντρου που σύντομα ολοκληρώνεται, για την δημιουργία μόνιμου Δημοτικού Θερινού Κινηματογράφου στον αύλειο χώρο του πολυχώρου «Δημ. Χατζής» που έρχεται να καλύψει ένα τεράστιο κενό στον τομέα αυτό.

Και βέβαια τον θεσμό μας «Ioannina Open Air Film Festival», που συνδυάζει επιλεγμένες προβολές σε εμβληματικούς χώρους και σημεία της πόλης μας.

 

Τέλος υπάρχουν οι επιλεγμένες αφιερωματικές προβολές, συνήθως με την παρουσία των δημιουργών, ή στο πλαίσιο αφιερωμάτων.

 

Οι «Τρίτες με Σινεμά» που διοργανώνουμε με την συνεργασία της ΚΟΠΙ αποτελούν ένα ακόμα ουσιαστικό συμπλήρωμα της δραστηριότητας του Πνευματικού Κέντρου στον τομέα αυτό.

Αφήνουμε την επιλογή των ταινιών και την θεματολογία των κύκλων στους συντελεστές της ομάδας, εκτιμώντας ότι η δική τους άποψη και φωνή έχει ειδικό βάρος.

Από την αρχή επιλέξαμε να έχουμε μια ισότιμη συνεργασία, όπου οι φοιτητές μας να έχουν τον πρώτο λόγο στην επιλογή και το Πνευματικό Κέντρο να στηρίζει και να προβάλει.

Θεωρούμε ότι η επιλογή αυτή έχει δικαιωθεί τα προηγούμενα χρόνια και είμαι σίγουρος για μια ακόμα καλύτερη συνέχεια.» κατέληξε ο κ. Γκόγκος

 

Στη συνέχεια τα μέλη της  Κινηματογραφικής Ομάδας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Αντώνης Τσαντήλας και Περικλής Κουλιφέτης, αναφέρθηκαν στην λογική και τη φιλοσοφία της ομάδας, αλλά και στην πολύ καλή συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο.

Επίσης αναφέρθηκαν στην θεματολογία και το σκεπτικό πίσω από την επιλογή του θέματος του κύκλου που ξεκινά στο εξάμηνο αυτό, αλλά και στο πρόγραμμα των ταινιών που θα προβληθούν.

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

 

30 Οκτωβρίου: Ο Πρωτάρης (The Graduate)
Σκηνοθέτης: Μάικ Νίκολς
Πρωταγωνιστές: Ντάστιν Χόφμαν, Αν Μπάνκροφτ, Κάθριν Ρος
Χώρα Παραγωγής: Η.Π.Α.
Έτος Παραγωγής: 1967
Διάρκεια: 106 λεπτά

 

6 Νοεμβρίου Ταινία: Kids
Σκηνοθέτης: Λάρι Κλαρκ
Πρωταγωνιστές: Λίο Φιτζπάτρικ, Τζάστιν Πιρς
Χώρα Παραγωγής: Η.Π.Α.
Έτος Παραγωγής: 1995
Διάρκεια: 91 λεπτά

 

13 Νοεμβρίου:  My Summer of Love
Σκηνοθέτης: Πάβελ Παβλικόφσκι
Πρωταγωνιστές: Νάταλι Πρες, Έμιλι Μπλαντ
Χώρα Παραγωγής: Ηνωμένο Βασίλειο
Έτος Παραγωγής: 2004
Διάρκεια: 86 λεπτά

 

20 Νοεμβρίου: Μια Μικρή Ταινία Αγάπης (A Short Film About Love)
Σκηνοθέτης: Κριστόφ Κισλόφσκι
Πρωταγωνιστές: Γκραζίνα Σαπολόφσκα, Όλαφ Λουμπσένκο, Στεφάνια Ιφίνσκα
Χώρα Παραγωγής: Πολωνία
Έτος Παραγωγής: 1989
Διάρκεια: 87 λεπτά

 

27 Νοεμβρίου: Μικρές Αφροδίτες
Σκηνοθέτης: Νίκος Κούνδουρος
Πρωταγωνιστές: Ελένη Προκοπίου, Τάκης Εμμανουήλ, Κλεοπάτρα Ρώτα
Χώρα Παραγωγής: Ελλάδα
Έτος Παραγωγής: 1963
Διάρκεια: 88 λεπτά

 

4 Δεκεμβρίου: Θέλω και τη Μαμά σου (Y tu mama tambien)
Σκηνοθέτης: Αλφόνσο Κουαρόν
Πρωταγωνιστές: Μαριμπέλ Βερντά, Αούρα Ντιέγκο Λούνα, Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ
Χώρα Παραγωγής: Μεξικό
Έτος Παραγωγής: 2001
Διάρκεια: 106 λεπτά

 

Περισσότερες πληροφορίες:

https://www.facebook.com/events/357111885040586/permalink/357115105040264/

 

Ώρα/μέρα προβολών: 21:30, Τρίτη

Πολιτιστικός Πολυχώρος «Δημ. Χατζής»

Είσοδος Ελεύθερη