Ιωάννινα: Οι «Λογοτεχνικές Γέφυρες»… επιστρέφουν

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Ιωαννίνων συνεχίζει και φέτος τη δράση του με τον τίτλο «Λογοτεχνικές Γέφυρες».
Μετά την επιτυχία του πρώτου κύκλου της δράσης, ξεκινά ο δεύτερος κύκλος με την πρώτη «γέφυρα», να μας οδηγεί στην παιδική λογοτεχνία.
Με αφορμή την παράσταση «Η μωβ ομπρέλα» της Άλκης Ζέη, το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, οργανώνει την Κυριακή 18 Νοεμβρίου και ώρα 12.00 το μεσημέρι στο «Καμπέρειο» Θέατρο, συζήτηση για την παιδική λογοτεχνία, με τίτλο «Ένα κλικ στο γλυκό φως του φθινοπώρου».
Συμμετέχουν: Σοφία Γραμμόζη – συγγραφέας, Σοφία Ευτυχιάδου – δραματολόγος, Δήμητρα Λαρεντζάκη – ηθοποιός/ σκηνοθέτης και Αλεξάνδρα Μητσιάλη – συγγραφέας. Τη συζήτηση συντονίζει η Τιτίκα Τζάλλα, εκδότης.
Η δεύτερη «γέφυρα», είναι γέφυρα συνάντησης με το συντοπίτη μας Νίκο Χουλιάρα. Είναι ιδιαίτερα σημαντική όπως και το πολυεπίπεδο έργο του. Θα πραγματοποιηθούν δυο εκδηλώσεις στις 3 και 4 Μαρτίου 2019.
Στην πρώτη εκδήλωση θα διαβαστούν κείμενα συγγραφέων που γράφτηκαν, μετά από πρόσκληση μας, για τον Νίκο Χουλιάρα και κείμενα συμπολιτών μας και όχι μόνο, εμπνευσμένα από τη συγγραφική του δουλειά..
Στη δεύτερη εκδήλωση με τον τίτλο «Ο χρόνος θα είναι πάντα με το μέρος μας» συγγραφείς και φίλοι του Νίκου Χουλιαρά συνομιλούν για τον άνθρωπο Νίκο Χουλιάρα και για το σύνολο του έργου του.
Τέλος η τρίτη «γέφυρα» μας οδηγεί στο ανοιχτό πεδίο, σε ένα ποιητικό παιχνίδι, μεταξύ τεσσάρων νέων ποιητριών και ποιητών τιμώντας την παγκόσμια ημέρα ποίησης στις 21 Μαρτίου.