Ιωάννινα: Ολοκληρώθηκε το Θερινό Σχολείο Νεανικής Επιχειρηματικότητας

Ολοκληρώθηκε το Θερινό Σχολείο Νεανικής Επιχειρηματικότητας. Μια σημαντική δραστηριότητα, αποτέλεσμα συνεργασίας του Δήμου Ιωαννιτών, του Κέντρου Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, της Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων αλλά και της υποστήριξης της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων.
Το πρόγραμμα διεξήχθει από 28 Ιουνίου έως 4 Ιουλίου 2018 στο Συγκρότημα Παιδαγωγικής Ακαδημίας – 4ο Λύκειο και το παρακολούθησαν συνολικά 28 μαθητές από 10 διαφορετικά σχολεία.
Οι συμμετέχοντες μαθητές και μαθήτριες Λυκείου (Α’, Β’ και Γ’ τάξης) είχαν την ευκαιρία, με διαδραστικό και ευχάριστο τρόπο, να προσεγγίσουν την επιχείρηση και την επιχειρηματική διαδικασία. Με μαθήματα, αναλύσεις πραγματικών επιχειρήσεων (case studies), συμμετοχή σε επιχειρηματικά παιχνίδια, εργαστηριακές ασκήσεις και άλλες ομαδικές δραστηριότητες, εξοικειώθηκαν με πολλές έννοιες της Διοίκησης Επιχειρήσεων, όπως η οργάνωση επιχειρήσεων, η ηγεσία, η ομαδικότητα, το μάρκετινγκ, η χρηματοοικονομική διοίκηση, η καινοτομία, η στρατηγική, η διοίκηση ανθρωπίνων πόρων και πολλά άλλα.
Ταυτόχρονα, προσέγγισαν την επιχειρηματικότητα, ξεκινώντας από την αναγνώριση και αξιολόγηση της ιδέας και της επιχειρηματικής ευκαιρίας, συνεχίζοντας στην κινητοποίηση πόρων για τη δημιουργία επιχείρησης και καταλήγοντας στη διαχείριση της ανάπτυξής της, συντάσσοντας ταυτόχρονα το επιχειρηματικό σχέδιο για μια δική τους ιδέα.
Ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού & Ανάπτυξης κ. Αθ. Μανταλόβας δήλωσε: Ο ενθουσιασμός αυτών των παιδιών που ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα είναι για μας η καλύτερη ανταμοιβή για αυτή την προσπάθεια. Ταυτόχρονα αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία την οποία οφείλουμε όλοι μας να αξιοποιήσουμε καθότι επιχειρηματικότητα χωρίς τις ιδέες και τις προσπάθειες των νέων ανθρώπων δεν μπορεί να είναι βιώσιμη και ανταγωνιστική. Η πόλη μας αποδεικνύει ότι έχει το ανθρώπινο δυναμικό και ο δήμος μας στηρίζει τις προσπάθειες που το αναδεικνύουν.