Ιωάννινα: Ο Δήμος δίπλα στα άτομα με αναπηρίες

Στη δράση τεσσάρων σωματείων ατόμων με αναπηρίες μετείχε ο Δήμος Ιωαννιτών στηρίζοντας έμπρακτα την προσπάθειά τους για ευαισθητοποίηση όλων ώστε η καθημερινότητά τους να γίνει καλύτερη.

Ο Δήμος με μία σειρά παρεμβάσεων που υλοποιεί και άλλες που σχεδιάζει κάνει τις υποδομές τις πόλεις πιο φιλικές στα άτομα με αναπηρίες.

Όμως δεν αρκούν τα έργα. Πιο σημαντικός είναι ο σεβασμός που οφείλουμε όλοι στις οδεύσεις, στις θέσεις στάθμευσης, στην καθημερινή κινητικότητα στην πόλη.

«Κοινωνία με διακρίσεις είναι μία κοινωνία καταδικασμένη να αποτύχει. Και ναι μεν η πολιτεία και οι Δήμοι έχουν υποχρέωση στην συμπερίληψη των ατόμων με αναπηρία ώστε να αποτελούν ισότιμα μέλη όμως είναι απαραίτητη και η ευαισθητοποίηση όλων των πολιτών και αυτό επιδιώκουμε μέσα από την συγκεκριμένη δράση» ανέφερε στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Δημήτρης Παπαγεωργίου.

Ο κ. Παπαγεωργίου τόνισε ότι ο Δήμος από την πλευρά του βελτιώνει τις υποδομές για τα άτομα με αναπηρίες ενώ όλα τα νέα έργα τηρούν τις προδιαγραφές που προβλέπονται από τη νομοθεσία.

«Εκείνο που έχει σημασία είναι να αντιληφθούμε όλοι πως δεν πρέπει να υπάρχουν διακρίσεις. Ο Δήμος θα είναι αρωγός σε όλες τις δράσεις που σκοπεύουν στην ευαισθητοποίηση και την κατάργηση των διακρίσεων. Πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι κάποιες φορές μπορεί να είναι υπόθεση μιας στιγμής να βρεθούμε ο καθένας μας σε τέτοια θέση», κατέληξε ο Δήμαρχος στις δηλώσεις του.