Ιωάννινα: Ο Δήμος επιδοτεί την κάρτα απεριορίστων διαδρομών των φοιτητών

Την δέσμευσή της απέναντι τους φοιτητές, να συμβάλλει ώστε να μειωθεί το κόστος μετακίνησής τους προς την Πανεπιστημιούπολη υλοποιεί η Δημοτική Αρχή.

Το θέμα είχε απασχολήσει το Δημοτικό Συμβούλιο ενώ στη συνέχεια ο Δήμαρχος σε συναντήσεις του με τον Πρύτανη Τριαντάφυλλο Αλμπάνη και τον Πρόεδρο του Αστικού ΚΤΕΛ Στέφανο Μουστακλή συζήτησε εκτενώς τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να συμβάλλει ο Δήμος.

Έτσι η Οικονομική Επιτροπή κατά την σημερινή της συνεδρίαση αποφάσισε ομόφωνα την επιδότηση για την έκδοση μηνιαίας κάρτας με μειωμένη τιμή για όσους φοιτητές διαμένουν στις φοιτητικές εστίες του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Οι μηνιαίες κάρτες απεριορίστων διαδρομών θα εκδοθούν με τιμή 25 ευρώ –αντί των 35 που ίσχυε μέχρι τώρα- και για το διάστημα από Μάρτιο μέχρι και Ιούνιο και από τον Σεπτέμβριο μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2020.

Ο Δήμος θα επιδοτήσει το Αστικό ΚΤΕΛ με το ποσό των 80 χιλιάδων ευρώ ώστε να καλύψει τη σχετική δαπάνη. Η πίστωση είναι εγγεγραμμένη στον προϋπολογισμό του τρέχοντος έτους.

Το κόστος της έκδοσης των μηνιαίων καρτών μειωμένης τιμής για τον μήνα Σεπτέμβριο θα καλυφθεί από το Αστικό ΚΤΕΛ το οποίο από την πλευρά του συνδράμει στην υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος.

Ο κατάλογος των φοιτητών που διαμένουν στις φοιτητικές εστίες του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και είναι δικαιούχοι έχει σταλεί ήδη από τις υπηρεσίες του Πανεπιστημίου στο Δήμο ώστε να ξεκινήσει άμεσα η έκδοση των καρτών.

«Η Δημοτική μας Αρχή είναι απόλυτα συνεπής απέναντι στους φοιτητές και τα αιτήματά τους όπως τα είχαν εκθέσει στο Δημοτικό Συμβούλιο. Γνωρίζουμε και αναγνωρίζουμε ότι το κόστος διαμονής για όσους έχουν έρθει από άλλες περιοχές είναι σημαντικό για τις οικογένειές τους, ειδικά μετά από την παρατεταμένη οικονομική κρίση που βιώνει ακόμη η χώρα. Με τα μέσα που διαθέτουμε και στα περιθώρια που μας επιτρέπει η νομοθεσία, συμβάλλουμε ώστε το κόστος αυτό να μειωθεί. Με την ίδια συνέπεια εξετάζουμε και τα αιτήματα των συμπολιτών μας», τόνισε σε δήλωσή του ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Φώτης Βάββας.