Ιωάννινα: Παράσταση χορού με την Krama Dance Company

Η ομάδα χορού Krama που ενεργοποιείται μεταξύ Βελγίου και Ελλάδας, παρουσιάζει στα Ιωάννινα για μία παράσταση τη νέα της δουλειά με τίτλο «a.m.»στην Αίθουσα Β. Πυρσινέλλας (Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιαωννιτών) ώρα: 21.30.

Σε ένα δυστοπικό πάρτι που κυριαρχούν οι αντιθέσεις, τοποθετούν τη δράση της νέας τους παράστασης οι τρεις χορεύτριες και χορογράφοι που αποτελούν την ομάδα Krama (Άννα, Δώρα και Εύη Ζούμπα). Στο «a.m.» ο χρόνος ξεχειλώνει και τα όρια μεταξύ πραγματικού και φανταστικού λιώνουν σχεδόν και γίνονται δυσδιάκριτα.

Το έργο, μέσα σε συνθήκη παροξυστικής διασκέδασης, κρυφοκοιτάζει τον άνθρωπο των σύγχρονων μητροπόλεων, παρατηρεί την ταχύτητά του και σκωπτικά διερωτάται για τα σημεία των καιρών: το φασισμό, την υπερ-κατανάλωση αγαθών και σχέσεων, τη σχέση εικόνας και περιεχομένου και το φόβο ως εργαλείο χειραγώγησης.

Στην κόψη του κωμικού και τραγικού, οι ήρωες του έργου ταξιδεύουν σε παράλληλες τροχιές, γεμάτοι αναμνήσεις στο μουσικό σύμπαν που έχει συνθέσει ειδικά για την παράσταση ο The Boy (Αλέξανδρος Βούλγαρης).

Επί σκηνής έξι ερμηνευτές της νεότερης γενιάς (Ευθύµης Γεωργόπουλος, Άννα Ζούµπα, Δώρα Ζούµπα, Εύη Ζούµπα, Αναστάσης Καραχανίδης, Νικόλας Χατζηβασιλιάδης) συμπλέκουν το σύγχρονο χορό με το θέατρο. Στην παράσταση ακούγονται κείμενα του Βασίλη Ντούρου. Ο σκηνικός χώρος και τα κοστούμια είναι της Κωνσταντίνας Μαρδίκη, τα visuals του Αριστοτέλη Παπακωνσταντίνου, ενώ οι φωτισμοί του Παναγιώτη Λαμπή.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Ιδέα – χορογραφία: Krama Dance Company
Μουσική σύνθεση : The Boy (Αλέξανδρος Βούλγαρης)
Σκηνικός χώρος – κοστούμια: Κωνσταντίνα Μαρδίκη
Καλλιτεχνικός συνεργάτης σκηνικού: Παναγιώτης Λαµπής
Φωτισµοί: Παναγιώτης Λαµπής
Συγγραφή κειµένων: Βασίλης Ντούρος
Visuals – trailer: Αριστοτέλης Παπακωνσταντίνου
Υποκριτική στήριξη: Λύσανδρος Σπετσιέρης

Ερμηνευτές: Ευθύµης Γεωργόπουλος, Άννα Ζούµπα, Δώρα Ζούµπα, Εύη Ζούµπα, Αναστάσης Καραχανίδης, Νικόλας Χατζηβασιλιάδης

Ηχογράφηση, µίξη : κτίρια τη νύχτα (tenant studios)
Φωτογραφίες: Μαργαρίτα Νικητάκη
Σχεδιασµός αφίσας, γραφιστική επιµέλεια : Δηµήτρης Πολίτης
Προβολή – επικοινωνία: Γιώργος Κατσώνης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ

κράμα, το [kráma]: ομογενές μείγμα το οποίο προέρχεται από τη σύντηξη δύο ή περισσότερων στοιχείων

H krama dance company, ομάδα χορού που ενεργοποιείται μεταξύ Βελγίου και Ελλάδας, ιδρύθηκε το 2012 από τις Άννα, Δώρα και Εύη Ζούμπα.
Κινείται από την ανάγκη να εκφράσει κοινωνικές ανησυχίες και προσωπικά ερωτήματα και προσπαθεί να ανοίξει το δικό της παράθυρο στη σημερινή πραγματικότητα. Δίνοντας αξία στην προσωπική ταυτότητα και μοναδικότητα, η ομάδα στοχεύει στην πολυφωνία κι έτσι δημιουργείται κάθε φορά επί σκηνής ένα ιδιόμορφο καλλιτεχνικό μωσαϊκό, ένα κράμα όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.
Η ομάδα μέχρι στιγμής έχει παρουσιάσει τέσσερις παραγωγές: το Shadow Of A Stretched Arm (Βρυξέλλες, Αθήνα, Ιωάννινα/ 2012), το site-specific project PRESS(ed) (Βρυξέλλες/ 2012), το Traces (Ιωάννινα/ 2014). Η πιο πρόσφατη δουλειά της ομάδας, με τίτλο Barking Days (2013) έκανε πρεμιέρα στην Κωνσταντινούπολη και έπειτα ταξίδεψε στο Karlstad της Σουηδίας, ενώ ακολούθησαν παρουσιάσεις σε ελληνικές πόλεις: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Σύρο και Ρόδο.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

Ημέρες & ώρες παραστάσεων:
Ημερομηνίες παραστάσεων: Σάββατο 3 Μαρτίου 2018
Αίθουσα Β. Πυρσινέλλας (Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιαωννιτών)
Εισιτήρια: 10€ (Γενική είσοδος)

Προπώληση εισιτηρίων στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών και στο βιβλιοπωλείο Αναγνώστης