fbpx
Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024
Αρχική Ήπειρος Ιωάννινα: Περιφέρεια και Δήμος στο πλευρό του 3ου Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου

Ιωάννινα: Περιφέρεια και Δήμος στο πλευρό του 3ου Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου

Η Οργανωτική Επιτροπή του 3ου Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Ιωαννίνων παραχώρησε Συνέντευξη Τύπου, χθες Τρίτη , λίγες ημέρες πριν από την εκκίνηση.

Τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης τύπου των μελών της Οργανωτικής Επιτροπής:

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Ιωαννίνων κ. Θεόδωρος Παπαγιάννης, μεταξύ των άλλων ανέφερε: «ο Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Ιωαννίνων απέκτησε διεθνή πιστοποίηση και αυτό συνεπάγεται ότι αλλάζει κατηγορία και εντάσσεται στους διεθνώς αναγνωρισμένους αγώνες». Στη συνέχεια ο κ. Παπαγιάννης μίλησε για το αυξημένο ενδιαφέρον συλλόγων και σωματείων από άλλες περιοχές και για τις εγγραφές που γίνονται ηλεκτρονικά μέσα από το επίσημο site της διοργάνωσης ioanninahalfmarathon.gr με καταληκτική ημερομηνία την Κυριακή 29 Απριλίου 2018. Κλείνοντας πρόσθεσε ότι η παραλαβή των αριθμών και των πακέτων θα ξεκινήσει από την Παρασκευή το απόγευμα 4/5 και θα συνεχιστεί και την επόμενη ημέρα από νωρίς το πρωί στο κατάστημα αθλητικών ειδών Fifth Element (πεζόδρομος Παπάζογλου).
Ο Αντιπεριφερειάρχης Νεολαίας και Αθλητισμού κ. Βασίλης Γοργόλης δήλωσε ότι «Διοργανώσεις όπως ο 3ος Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Ιωαννίνων, συμβάλλουν στο να καταστεί η πόλη μας και η ευρύτερη περιοχή, κέντρο αθλητικού τουρισμού» και επεσήμανε χαρακτηριστικά ότι «ο μεγάλος αριθμός συμμετεχόντων αποδεικνύει πως τέτοιες διοργανώσεις δίνουν τη δυνατότητα σε πολλούς επισκέπτες να γνωρίσουν τις ομορφιές του τόπου μας».
Ο κ. Παντελής Κολόκας, Αντιδήμαρχος Παιδείας, Κοινωνικής Πολιτικής, Νεολαίας, Αθλητισμού και Εθελοντισμού υπογράμμισε πως η «Δημοτική Αρχή στηρίζει το Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Ιωαννίνων, μια σημαντική διοργάνωση η οποία αναδεικνύει την αξία του λαϊκού μαζικού αθλητισμού με την αυθεντική του έννοια, προβάλλοντας παράλληλα μια διαδρομή μοναδικής ομορφιάς». Τόνισε ότι θα υπάρξει συνεννόηση με τους κατοίκους του Κάστρου, ώστε την ημέρα του αγώνα η ταλαιπωρία να είναι μικρότερη.
Ο εκπρόσωπος της Εταιρείας Διοργάνωσης Αθλητικών Event “My Adventure”, κ. Βασίλης Τζουμάκας, ανέφερε μεταξύ άλλων: «η ανταπόκριση εκατοντάδων δρομέων από όλη τη χώρα, οι οποίοι θα έρθουν να τρέξουν σε μια ιδιαίτερα όμορφη παραλίμνια διαδρομή, αποδεικνύει πως ο Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Ιωαννίνων αγκαλιάστηκε από τη δρομική κοινότητα κι αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα».
Επίσης, ο Πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ, κ. Θανάσης Χασκής, με γραπτή δήλωσή του εξέφρασε την πεποίθηση πως ο αγώνας για τους συμμετέχοντες αθλητές θα είναι μια ξεχωριστή εμπειρία, αφού η οργάνωση και οι παροχές των διοργανωτών είναι υψηλού επιπέδου και υπογράμμισε τη δυναμική και το κύρος που αποκτά πλέον ο αγώνας, με την πιστοποίηση και την επίσημη μέτρηση της διαδρομής. Στην ίδια επιστολή συγχαίρει επίσης τους διοργανωτές και συμμετέχοντες αθλητές, για την εναλλακτική πρόταση ζωής που καταθέτουν.
Τέλος η Οργανωτική Επιτροπή εκφράζει θερμές ευχαριστίες στους μεγάλους χορηγούς της Διοργάνωσης«Το Ζαγόρι Φυσικό Μεταλλικό Νερό» και το κατάστημα αθλητικών ειδών «Fifth Element –Adventure Εquipment Store» που είναι πάντα δίπλα σε κάθε αθλητική διοργάνωση. Ωστόσο όπως ειπώθηκε από την Επιτροπή, «το μεγαλύτερο ευχαριστώ το οφείλουμε στους εθελοντές μας (φορείς, σχολεία, αθλητικούς συλλόγους, πολιτιστικούς συλλόγους, πολίτες της πόλης, μουσικά σχήματα, δομές), η προσφορά των οποίων συμβάλλει καθοριστικά στην ποιότητα της Διοργάνωσης».