Ιωάννινα: Πλήρης ανακαίνιση στο κτίριο της Φιλαρμονικής

dav

Ένα ακόμα πλήρως ανακαινισμένο κτίριο που ανήκει στις δομές του Πνευματικού Κέντρου επισκέφτηκαν σήμερα ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, και ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών, Κωνσταντίνος Γκόγκος.
Πρόκειται για το κτίριο που φιλοξενεί τη Φιλαρμονική Ορχήστρα και το τμήμα παραδοσιακών χωρών του ΠΚΔΙ, στο πάρκο Κουραμπά.
Στις δηλώσεις που έγιναν ο κ. Μπέγκας τόνισε μεταξύ άλλων πως στόχος της Δημοτικής Αρχής ήταν να γίνει μια συνολική παρέμβαση στα κτίρια του Πνευματικού Κέντρου, μιλώντας για μια «επένδυση στον πολιτισμό».
«Είμαστε ένα βήμα πριν την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων που αφορούν στα κτίρια των δομών του Πνευματικού Κέντρου καθώς απομένει μόνο το διπλανό κτίριο στο οποίο στεγάζεται το ΚΔΑΠ και το εικαστικό εργαστήρι. Είμαστε κοντά στον πολιτισμό, το έχουμε αποδείξει από την πρώτη στιγμή. Στο πλαίσιο αυτό έγιναν και οι εργασίες ανακαίνισης σε κτίρια που εκτός όλων των άλλων είναι και η πολιτιστικής μας κληρονομιά. Θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε ότι όμορφο υπάρχει στην πόλη, είτε είναι δημόσιος χώρος είτε κτίριο. Αξίζει αυτή η προσπάθεια για την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των πολιτών μας, για την παιδεία μας και τον πολιτισμό μας», τόνισε χαρακτηριστικά, αποδίδοντας τα εύσημα στον πρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου, τους υπηρεσιακούς παράγοντες και τους εργολάβους για το χαμηλό κόστος και την ποιοτική δουλειά που έγινε μέχρι σήμερα σε όλα τα κτίρια.