Ιωάννινα: Προς ολοκλήρωση η αστική παρέμβαση στα Μαγκλαραίικα

Την περιοχή Μαγκλαραίικα, στην Ανατολή όπου εξελίσσεται ένα σημαντικό έργο αστικής ανάπλασης, επισκέφθηκαν ο Δήμαρχος Δημήτρης Παπαγεωργίου, οι Αντιδήμαρχοι Γιώργος Αρλέτος και Βαγγέλης Πήχας και ο Προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας Ορέστης Μπρίκος.

Το έργο είναι ενταγμένο στο Πράσινο Ταμείο με προϋπολογισμό 1.095.000 ευρώ. Οι εργασίες στο μεγαλύτερο μέρος έχουν ολοκληρωθεί και αναμένεται να αποπερατωθούν μέσα στο επόμενο δίμηνο.

Η παρουσίαση του έργου έγινε από τον Αντιδήμαρχο Βαγγέλη Πήχα.

Όπως είπε, η αστική παρέμβαση περιλαμβάνει την ανάπλαση του κοινόχρηστου χώρου που περιβάλλεται από τις οδούς Παλαιολόγου, Ιουστινιανού και Ηρακλείου 3.473 τετραγωνικών μέτρων, την κατασκευή παράπλευρου πεζόδρομου, καθώς και την ανακατασκευή των οδών που περιβάλλουν την πλατεία, όπως και των πεζοδρομίων.

Επίσης θα ολοκληρωθεί η διαμόρφωση των ομβρίων για να αντιμετωπιστούν τα πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή.

Ο χώρος παρέμβασης έχει τρεις μεγάλες θεματικές περιοχές.

– Στην πρώτη θεματική περιοχή, στο βορειοδυτικό τμήμα διαμορφώνεται ένα σύμπλεγμα κυκλικών καθιστικών με κρυφούς φωτισμούς και νησίδες πρασίνου με δέντρα.

– Στην δεύτερη θεματική περιοχή στο νοτιοανατολικό τμήμα διαμορφώνεται σε κυκλικό σχήμα η παιδική χαρά, η οποία θα είναι περιφραγμένη. Θα εξοπλιστεί πλήρως και θα πιστοποιηθεί.

– Στην τρίτη θεματική περιοχή διαμορφώνεται ένας ελεύθερος χώρος πρασίνου τον οποίο διατρέχει διάδρομος από ειδικά διαμορφούμενο βιομηχανικό δάπεδο για παιχνίδι με ποδήλατα.

«Έργα λοιπόν δεν γίνονται μόνο στην πόλη. Μικρά ή μεγάλα εξελίσσονται σε όλη την έκταση του Δήμου γιατί όλες οι περιοχές αντιμετωπίζονται ισότιμα και υπεύθυνα» υπογράμμισε ο κ. Πήχας.