Ιωάννινα: Πρώτη επιλογή για χιλιάδες επισκέπτες

«Τα Γιάννενα έχουν φορέσει τα γιορτινά τους πρώτα πρώτα για τους ίδιους τους γιαννιώτες αλλά και για τους χιλιάδες των επισκεπτών που επέλεξαν και φέτος να περάσουν τις διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στο Δήμο μας».
Αυτό τόνισε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, σήμερα το πρωί σε δηλώσεις του σχετικά με την αυξημένη τουριστική κίνηση τις ημέρες των γιορτών στην πόλη.
«Είμαστε ένας ξεχωριστός τουριστικός προορισμός, ένας κορυφαίος προορισμός για τους Έλληνες και ελπίζουμε σιγά σιγά και για ξένους επισκέπτες και γι’ αυτό είμαστε ικανοποιημένοι», δήλωσε ο κ. Μπέγκας.
Ο Δήμαρχος τόνισε πως η Δημοτική Αρχή σε συνεργασία με φορείς της περιοχής έχουν αναλάβει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες όχι μόνο προβολής της πόλης αλλά και ποιοτικής παροχής υπηρεσιών στους επισκέπτες της, επισημαίνοντας τη σημασία που έχει όσοι επιλέγουν τα Γιάννενα για τις διακοπές τους να αναχωρούν ευχαριστημένοι και να γίνονται έτσι οι καλύτεροι πρεσβευτές της.
«Δουλέψαμε στη λογική πως όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε σπουδαίους στόχους και νομίζω ότι στο κομμάτι του τουρισμού τα αποτελέσματα είναι ξεκάθαρα. Ο τουρισμός δίνει άμεσες αποδόσεις στην οικονομία, δεν μένουμε όμως εκεί θέλουμε να ενισχύσουμε κι άλλους τομείς της οικονομίας στην περιοχή μας και προς αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε.

Για το προσφυγικό
Την ίδια στιγμή όμως που τα Γιάννενα ετοιμάζονται να υποδεχτούν χιλιάδες επισκέπτες για τις γιορτές, ετοιμάζονται να υποδεχτούν και νέους πρόσφυγες στον καταυλισμό του Κατσικά.
Ο Δήμαρχος, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων για τον αν υπάρχει κάποια ενημέρωση, δήλωσε ότι είχε επικοινωνία με το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής το οποίο των ενημέρωσε για την άφιξη των προσφύγων τις επόμενες ημέρες.
«Θεωρώ πως σε αυτή τη φάση υπάρχει μια καλύτερη προετοιμασία και καλύτερες συνθήκες στον Κατσικά. Δεν θα πάψουμε ως Δημοτική Αρχή να λέμε ότι η περιοχή του πρώην αεροδρομίου του Κατσικά είναι ένας ακατάλληλος χώρος, ωστόσο έχουν δημιουργηθεί κάποιες αξιόλογες υποδομές και οι άνθρωποι αυτοί θα μπορέσουν να φιλοξενηθούν κάτω από καλύτερες συνθήκες. Εμείς λειτουργούμε επικουρικά, αλλά θα είμαστε εκεί όπου μας χρειαστούν σε συνεργασία με όλους τους φορείς γιατί κι αυτοί άνθρωποι πρέπει να ζήσουν αξιοπρεπώς», δήλωσε ο Δήμαρχος.