Ιωάννινα: Ρεσιτάλ του Λεωνίδα Καβάκου τη Δευτέρα στο Πνευματικό Κέντρο

Για ένα και μοναδικό ρεσιτάλ την Δευτέρα  10 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 8:30 μ.μ στην ανακαινισμένη αίθουσα «Βασίλειος Πυρσινέλλας», έρχεται στα Γιάννενα ο πολυβραβευμένος βιολoνίστας Λεωνίδας Καβάκος μαζί με τον διαπρεπή Ιταλό πιανίστα Ενρίκο Πάτσε.

Τα έσοδα της εκδήλωσης που διοργανώνει το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών, θα διατεθούν για να  ενισχυθεί το έργο της Ιεράς Μονής Ντουραχάνης.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα : Λέος Γιάνατσεκ, Φραντς Σούμπερτ, Ολιβιέ μεσσιάν και Λούντβιχ βαν Μπετόβεν.

Έχουν περάσει 22 χρόνια από εκείνον τον Μάιο του 1994 που ένα ανερχόμενο αστέρι με καταγωγή από τη Βήσσανη Πωγωνίου γοήτευε με την άψογη τεχνική του και το προσωπικό ύφος το γιαννιώτικο κοινό στη  κατάμεστη από κόσμο νεόδμητη αίθουσα «Βασίλειος Πυρσινέλλας».

Το ρεσιτάλ του Λεωνίδα Καβάκου «εγκαινιάζει» την ανακαινισμένη αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας» – ένα πραγματικό στολίδι για την πόλη μας – και ταυτόχρονα εγκαινιάζει «μια καινούργια μέρα για το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου μας, με πολύ υψηλού επιπέδου πολιτιστικές εκδηλώσεις», όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας.

Εκδηλώσεις που αποτελούν παρακαταθήκη από την υπόθεση διεκδίκησης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας «Αυτή η παρακαταθήκη της πολιτιστικής πρωτεύουσας και ο φάκελος της διεκδίκησης δεν θα πάει χαμένος. Θα βλέπουμε μέρα με τη μέρα να βγαίνουν σημαντικά πράγματα για τον πολιτισμό του τόπου μέσα από το φάκελο. Με το Λεωνίδα Καβάκο η πρώτη φορά που επικοινωνήσαμε ήταν όταν συγκροτούνταν ο φάκελος της διεκδίκησης κι ήταν η αφορμή που για πρώτη φορά μετά από τόσα χρόνια αυτός ο διεθνούς φήμης βιολονίστας,  βρέθηκε κοντά με τον τόπο του», είπε ο Δήμαρχος.

Ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου, Κώστας Γκόγκος, κάλεσε το κοινό των Ιωαννίνων να βιώσει αυτή «τη μοναδική εμπειρία της επαφής με  ένα διεθνές αστέρι ένα φαινόμενο στο χώρο της μουσικής».

Τόνισε δε πως «η Δημοτική Αρχή  αποδίδει μεγάλη σημασία στον πολιτισμό κι αυτό γίνεται εμφανές μέσα από Πνευματικό Κέντρο, το Δημοτικό Θέατρο τη Δημοτική Πινακοθήκη».

Το ρεσιτάλ του Λεωνίδα Καβάκου ανοίγει τον κύκλο εκδηλώσεων «Αφιέρωμα  Ηπειρωτικά 1976-2016». Οι εκδηλώσεις του εν λόγω κύκλου θα πραγματοποιηθούν από 10 Οκτωβρίου έως 31 Δεκεμβρίου 2016.

Τιμή εισιτηρίου : 25 ευρώ και 20 ευρώ στην προπώληση.