Ιωάννινα: Σεμινάρια κινηματογράφου απο το Πνευματικό Κέντρο

Το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών στο πλαίσιο του Κύκλου Σεμιναρίων Τέχνης και Πολιτισμού παρουσιάζει έναν Κύκλο 8 τρίωρων συναντήσεων με τον βραβευμένο σκηνοθέτη Παναγιώτη Φαφούτη (10-11/11, 17-18/11, 24-25/11 και 1-2/12)

Αντικείμενο του Σεμιναρίου Κινηματογράφου είναι οι βασικές θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις για τη σκηνοθεσία μιας ταινίας και όχι μόνο.

Με οπτικά παραδείγματα από τον σύγχρονο ελληνικό και παγκόσμιο κινηματογράφο καθώς και πρακτικές ασκήσεις με την κάμερα, εξερευνούμε όλα τα στοιχεία που συνθέτουν την παραγωγή μιας ταινίας.

Υπάρχει περιορισμένος αριθμός θέσεων, ενώ θα δοθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης.

Εκθεσιακός Χώρος Πολιτιστικού Πολυχώρου «Δ. Χατζής»

Κόστος συμμετοχής 100 € (80 € για φοιτητές, σπουδαστές)
Πληροφορίες – Συμμετοχή: 26510 83942

 

ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

Κύκλος 8 τρίωρων συναντήσεων

Αντικείμενο του Σεμιναρίου Κινηματογράφου είναι οι βασικές θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις για τη σκηνοθεσία μιας ταινίας και όχι μόνο.

Με οπτικά παραδείγματα από τον σύγχρονο  ελληνικό και παγκόσμιο κινηματογράφο,  καθώς και πρακτικές ασκήσεις με την κάμερα, εξερευνούμε όλα τα στοιχεία που συνθέτουν την παραγωγή μιας ταινίας

 

 

 

 

Διάρθρωση – Αντικείμενα Σεμιναρίου

Σ1: Οι σημαντικότεροι σταθμοί και οι μεγαλύτερες καινοτομίες στην Ιστορία του Κινηματογράφου, από το 1895 μέχρι σήμερα

Σ2: Από την ιδέα στο σενάριο: Βασικές αρχές που διέπουν την κατασκευή ενός σεναρίου και τα μυστικά για να γράψεις ένα καλό σενάριο

Σ3: Τα στάδια κατασκευής μιας κινηματογραφικής ταινίας: Από την προπαραγωγή (προϋπολογισμός-breakdown-καλλιτεχνικοί συντελεστές-casting-reperaz), το γύρισμα και το post production)

Σ4: Διεύθυνση φωτογραφίας: Το φως και η σύνθεση του κάδρου, καθοριστικοί παράγοντες για να αφηγηθείς μια ιστορία

Σ5: Διεύθυνση ηθοποιών: Τρόποι καθοδήγησης των ηθοποιών στην κινηματογραφική σκηνή-Υποκριτική μπροστά στην κάμερα

Σ6: Μοντάζ: Ξανασκηνοθετώντας την ταινία: Η σημασία του μοντάζ στην τελική εικόνα και τρόποι μοντάζ

Σ7: Σκηνοθετώντας με την κάμερα 1: Μυστικά και τρόποι να σκηνοθετήσεις μια σκηνή.

Σ8: : Σκηνοθετώντας με την κάμερα 2: Μυστικά και τρόποι να σκηνοθετήσεις μια σκηνή.

Σ9-Σ10-Σ11-Σ12: Πρακτικές ασκήσεις με την κάμερα. Δημιουργία σκηνών ή ταινίας μικρού μήκους

 

Παναγιώτης Φαφούτης

Ο Παναγιώτης Φαφούτης γεννήθηκε στην Πάτρα. Σπούδασε στην Αθήνα Νομική και σκηνοθεσία στη Σχολή Σταυράκου. Δουλεύει ως σκηνοθέτης, σεναριογράφος, παραγωγός.

Έχει σκηνοθετήσει 6 μικρού μήκους ταινίες που έχουν βραβευθεί και 2 μεγάλου μήκους ταινίες με εμπορική και καλλιτεχνική επιτυχία (“Η Κληρονόμος” και “Παράδεισος”).

Επίσης έχει σκηνοθετήσει ντοκιμαντέρ, τηλεοπτικές σειρές, διαφημιστικά, εταιρικά βίντεο, θεατρικά έργα και street events.

Διδάσκει κινηματογράφο, σκηνοθεσία και υποκριτική στον κινηματογράφο σε κινηματογραφικές και δραματικές σχολές (Σχολή Κινηματογράφου κ Τηλεόρασης Λυκούργου Σταυράκου, Δραματική Σχολή ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, Δραματική Σχολή Εμπρός κ.α.).

Βρίσκεται στο στάδιο ανάπτυξης της 3η του ταινίας μεγάλου μήκους με προσωρινό τίτλο “Παραλιακή”.