Ιωάννινα: Σε πρώτο πλάνο η εθελοντική αιμοδοσία

Αντιπροσωπεία εκπροσώπων των Συλλόγων και Φορέων Εθελοντικής Αιμοδοσίας της Περιφ. Ενότητας Ιωαννίνων, αποτελούμενη από τους Νίκο Τζίμα, Ακύλα Πλιάκο και Λεωνίδα Ρουμπάτη, πρόεδρο του Συλλόγου Θαλασσαιμικών Ηπείρου Ιωαννιτών, συναντήθηκαν χτες με το δήμαρχο Θωμά Μπέγκα και συζήτησαν λεπτομέρειες για τη μεγάλη εκδήλωση που οργανώνουν από κοινού στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη στις 29,30 και 31 Μαΐου. Μεταξύ των άλλων, συζήτησαν και για τη συναυλία που θα λάβει χώρα στις 31 Μαΐου και θα αποτελέσει την κορύφωση των εκδηλώσεων.
Η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη φέτος θα έχει επίκεντρο τη χώρα μας και συγκεκριμένα την Αθήνα και δώδεκα μεγάλες πόλεις της χώρας μας, μεταξύ των οποίων και την πόλη των Ιωαννίνων.
Στη συνάντηση υπήρχε και από τις δύο πλευρές πολύ καλό κλίμα και διάθεση για την αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων του Δήμου και όλων των φορέων ώστε η όλη εκδήλωση να είναι αφ’ ενός μεν αντάξια της πόλης μας και της προσφοράς και του αλτρουισμού των εθελοντών αιμοδοτών αφ’ ετέρου δε μια καλή ευκαιρία ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των συμπολιτών μας στην για την εθελοντική αιμοδοσία, στην προσπάθεια να καταστεί η χώρα μας αυτάρκης σε εθελοντικά προσφερόμενο αίμα.