Ιωάννινα: Στα χέρια της Αστυνομίας 2 έμποροι ναρκωτικών με πάνω από 250 κιλά χασίς

Μεγάλη επιτυχία του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων

Η αυτόφωρη σύλληψη δύο ημεδαπών εμπόρων ναρκωτικών, που πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες σήμερα  στο Δεσποτικό Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, απέτρεψε την εισαγωγή και διοχέτευση στο εσωτερικό της χώρας    περισσοτέρων από (250) κιλών κάνναβης.

Πρόκειται για δύο ημεδαπούς, ηλικίας 61 και 37 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για εισαγωγή στη χώρα, μεταφορά και εμπορία ναρκωτικών ουσιών.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών και επιχειρησιακών δράσεων του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, εντοπίστηκαν σήμερα το πρωί στο Δεσποτικό Ιωαννίνων,  δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, που οδηγούσαν οι συλληφθέντες και τα οποία ήταν  έμφορτα με ναρκωτικά.

Ειδικότερα, μετά από έρευνα στο εσωτερικό των αυτοκινήτων, βρέθηκαν στο πίσω κάθισμα του πρώτου οχήματος, (20) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (42.550) γραμμαρίων ενώ στα πίσω καθίσματα και στο πορτ -παγκάζ του δεύτερου οχήματος, βρέθηκαν άλλα (84) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (207.700) γραμμαρίων.

Συνολικά, κατασχέθηκαν:

  • ποσότητα κάνναβης, βάρους (250.250) γραμμαρίων
  • δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα
  • το χρηματικό ποσό των (2.085) ευρώ που βρέθηκε στην κατοχή των δραστών και
  • τρία κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ η προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.