Ιωάννινα: Στη φάκα εγκληματική οργάνωση που έκλεβε.. τα πάντα

Από την υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που κατηγορείται για συστηματική διάπραξη κλοπών στο νομό.
Ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση συνελήφθησαν από την πρώτη υποομάδα, δυο γυναίκες 38 και 71 ετών. Ταυτόχρονα αναζητούνται τρεις ακόμα, ηλικίας από 22 έως 47 ετών, οι οποίες εξειδικεύονταν σε κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων κυρίως πολιτών, από τους οποίους αφαιρούσαν πορτοφόλια, τραπεζικές κάρτες, χρηματικά ποσά και έγγραφα, κατά κύριο λόγο με τη μέθοδο απασχόλησης.
Από την δεύτερη υποομάδα, συνελήφθησαν τρεις άνδρες από 23 έως 31 ετών, ενώ αναζητούνται και άλλοι δύο ημεδαποί, 39 και 46 ετών, που διέπρατταν κλοπές μπαταριών βαρέων οχημάτων, καθώς επίσης μεταλλικές κατασκευές και οικοδομικά εργαλεία από συνεργεία αυτοκινήτων, αποθήκες και οικόπεδα.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Αστυνομίας, η δράση της εγκληματικής οργάνωσης ξεκίνησε από τον Σεπτέμβριο του 2017, και μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί 42 περιπτώσεις κλοπών τους τελευταίους μήνες, στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων. Χαρακτηριστικό των δραστών, που παραπέμπονται με κατηγορίες για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, είναι οι συγγενικοί δεσμοί μεταξύ τους.