Ιωάννινα: Στις 6 Νοεμβρίου οι αποφάσεις για τα Νομικά Πρόσωπα

Στις 6 Νοεμβρίου θα συγκληθεί το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων προκειμένου να λάβει απόφαση σχετικά με την συγχώνευση ή μη των Νομικών Προσώπων όπως προβλέπεται από το νέο νόμο του Υπουργείου Εσωτερικών.

Στην πρώτη μετεκλογική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το θέμα των Νομικών Προσώπων τέθηκε από όλες τις παρατάξεις.

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Παπαγεωργίου πρότεινε μονοθεματική συνεδρίαση στις 6 Νοεμβρίου ώστε όλες οι παρατάξεις, συμπεριλαμβανομένης της Δημοτικής Αρχής, να καταθέσουν τις προτάσεις τους για την συνέχιση της αυτόνομης λειτουργίας των τεσσάρων Νομικών Προσώπων ή την συγχώνευσή τους με τον Δήμο.

Σημειώνεται ότι για την περίπτωση που επιλεγεί η συνέχιση αυτόνομης λειτουργίας θα πρέπει να κατατεθεί αιτιολογημένη και στοιχειοθετημένη απόφαση του σώματος στο Υπουργείο Εσωτερικών το οποίο θα λάβει την οριστική απόφαση.

Εκ μέρους όλων των παρατάξεων τέθηκαν αρκετοί προβληματισμοί για την σκοπιμότητα του συγκεκριμένου νομοθετήματος όπως και για τις ασφυκτικές προθεσμίες που θέτει το Υπουργείο.

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Παπαγεωργίου σημείωσε ότι στη συνεδρίαση της 6ης Νοεμβρίου η Δημοτική Αρχή θα καταθέσει την πρότασή της και ζήτησε να γίνει το ίδιο από όλες τις παρατάξεις.

Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας από την πλευρά του ανέφερε ότι από τον ίδιο το νόμο δεν γίνεται αντιληπτό πως ακριβώς θα βελτιωθεί η λειτουργία του δήμου και των νομικών προσώπων ενώ σημείωσε ότι η διαδικασία μετάβασης θα είναι δύσκολη και χρονοβόρα.

Έκανε γνωστό ότι θέση της παράταξής του είναι να μην υπάρξει κατάργηση κανενός νομικού προσώπου.

Στην εκτός ημερήσιας διάταξης συζήτηση που έγινε κατατέθηκαν και οι προβληματισμοί του σωματείου εργαζομένων από την Πρόεδρό του Τίνα Ζέκα.