Ιωάννινα: Συνάντηση Προέδρου Επιμελητηρίου με Αερολιμενάρχη

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων κ. Ιωάννης Μήτσης συναντήθηκε με τον Αερολιμενάρχη του Κρατικού Αερολιμένα Ιωαννίνων «Βασιλεύς Πύρρος», κ. Βασίλειο Μητσιμάρη.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου υποδέχτηκε στο γραφείο του τον Αερολιμενάρχη, ο οποίος προέβη σε αναλυτική ενημέρωση για όλα τα ζητήματα που αφορούν το Αεροδρόμιο της πόλης μας. Η πορεία των έργων στο Αεροδρόμιο και η αναβάθμιση του Κρατικού Αερολιμένα, έχει απασχολήσει άλλωστε, κατ’ επανάληψη τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, σε πολλές παρεμβάσεις του, τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του κ. Μητσιμάρη, η πλήρης λειτουργία του συστήματος SBAS (Satellite Based Augmentation System) από τον περασμένο Σεπτέμβρη, στο Αεροδρόμιο Ιωαννίνων, έχει βελτιώσει κατά πολύ τη δυνατότητα προσγείωσης των αεροσκαφών σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες, σε σχέση με το παρελθόν (με το SBAS το αεροσκάφος μπορεί να «βλέπει» αεροδιάδρομο από ύψος 2.200 ποδιών, έναντι 3.500 ποδιών πριν). Το πρόβλημα στις προσγειώσεις παραμένει τις ημέρες που υπάρχει πυκνή νέφωση, παραδέχτηκε πάντως, ο Αερολιμενάρχης.

Σε ό,τι δε αφορά την αναγκαιότητα εγκατάστασης του λεγόμενου GBAS (Ground-Based Augmentation System), ο κ. Μητσιμάρης εμφανίστηκε επιφυλακτικός στο κατά πόσο θα μπορούσε να βελτιώσει ακόμα περισσότερο την κατάσταση στο Αεροδρόμιο Ιωαννίνων.

Πεποίθηση του Προέδρου του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων είναι πως εφόσον η Περιφέρεια Ηπείρου έχει εκφράσει τη βούληση να διαθέσει το κονδύλιο που απαιτείται για την εγκατάσταση του GBAS, θα ήταν απαραίτητο να εξαντληθούν όλα τα μέσα, ώστε το Αεροδρόμιο να γίνει ακόμη πιο αξιόπιστο και να μην θίγεται η εικόνα της πόλης, με συχνές ακυρώσεις πτήσεων. Φαινόμενο που ανατρέπει τον προγραμματισμό των επιχειρηματιών και των επισκεπτών της πόλης.

Η πορεία των έργων επέκτασης και αναβάθμισης του Αεροδρομίου Ιωαννίνων ήταν το δεύτερο μεγάλο θέμα που απασχόλησε τη συνάντηση και ο κ. Μητσιμάρης έκανε γνωστό πως ως τις 31 Ιανουαρίου 2019, θα έχει ολοκληρωθεί το υπό ανέγερση κεντρικό κτίριο του Αεροδρομίου, ενώ κατά την δέσμευση της κατασκευάστριας εταιρείας, το φυσικό αντικείμενο του όλου έργου θα ολοκληρωθεί περί το Πάσχα του 2019.

Μετά τη δραστηριοποίηση της APOLLO και την έναρξη του δεύτερου εσωτερικού δρομολογίου από Αθήνα, από την 1η Νοεμβρίου και μετά, οι προοπτικές του Αεροδρομίου αλλάζουν και η όλη προσπάθεια των τοπικών φορέων πρέπει να επικεντρωθεί στην προβολή του προορισμού «Ιωάννινα», τόνισε ο κ. Μητσιμάρης, ζητώντας προς αυτό, τη συνδρομή και του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων.

Ο Πρόεδρος κ. Ιωάννης Μήτσης έθεσε τις δυνάμεις του Επιμελητηρίου στη διάθεση του Αερολιμενάρχη και δήλωσε αρωγός σε κάθε σχέδιο που βοηθά ή που πρόκειται να επεκτείνει τη δραστηριότητα του Αερολιμένα, πέρα από το μεταφορικό έργο, όπως είναι ο τομέας της διακίνησης εμπορευμάτων που απασχολεί την τοπική υπηρεσία της ΥΠΑ.