Ιωάννινα: Συνεχίζονται οι δράσεις στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας

Ο Δήμος Ιωαννιτών αποφάσισε φέτος να μην περιορίσει τις δράσεις ευαισθητοποίησης του κοινού στην ημερολογιακή Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας αλλά να τις συνεχίσει καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και το 3ο Φεστιβάλ «Χαράς και Ενότητας» – «Τα παιδιά γιορτάζουν τη διαφορετικότητα», που θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την ΧΕΝ, την ΕΛΕΠΑΠ, το Σύλλογο ΑμεΑ ΚΥΨΕΛΗ, σχολεία του δήμου, τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Τυφλών-Περιφερειακή Ένωση Β/Δ Ελλάδος, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων κι άλλους φορείς το τριήμερο από 5 μέχρι και 7 Οκτωβρίου.

Το θέμα του έχει επιλεγεί από το άρθρο 23 της Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Παιδιού και αφορά στην διαφορετικότητα και στο δικαίωμά τους στις πολιτιστικές, εκπαιδευτικές, καλλιτεχνικές & ψυχαγωγικές δραστηριότητες, έτσι ώστε να επιτυγχάνεται στο μέτρο του  δυνατού η  πληρέστερη κοινωνική ένταξη, προσωπική τους ανάπτυξη, καθώς και η πολιτιστική και πνευματική τους εξέλιξη.

Σε αυτό το πλαίσιο καλούμε τα παιδιά και τους γονείς του Δήμου μας να συμμετέχουν στις παρακάτω εκδηλώσεις:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 05/10/2018 (9:30 το πρωί Πάρκο Λιθαρίτσια)

«Παλιά παιχνίδια ξανά σε δράση»

Συμμετέχουν: ΕΛΕΠΑΠ, Σύλλογος ΑμεΑ Κυψέλη και Δημοτικά σχολεία της πόλης

«Παρουσίαση χρήσης σκύλου οδηγού ατόμων με μειωμένη όραση»

Κέντρο «ΣΚΥΛΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΕΛΛΑΔΟΣ»

ΣΑΒΒΑΤΟ 06/10/2018 (5:00 μ.μ.) αύλειος χώρος Ζωσιμαίας Παιδαγωγική Ακαδημία

«3 κύκλοι Ζωής & Ενότητας»

– «Εκπαιδεύοντας τους μαθητές στην Ενσυναίσθηση»: Δίκτυο Σχολικής Διαμεσολάβησης Π.Ιωαννίνων

-” Ψυχοκινητικά παιχνίδια ” : Εργαστήριο Παιδαγωγικής και Διδακτικής Μεθοδολογίας, Κινητικής Αγωγής και Μάθησης, Π.Τ.Ν. , Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

– “Διαφορετικότητα” Βιωματικό για γονείς : Σύλλογος Κοινωνιολόγων Παράρτημα Ιωαννίνων κ.κ. Ράπτης & Ζάραγκας  από το Παιδαγωγικό του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

ΚΥΡΙΑΚΗ 07/10/2018 (11:30 π.μ.) Ζωσιμαία Παιδαγωγική Ακαδημία

– ΜουσικοΘεατρική Παράσταση από τα παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ

– ” Παίζω μουσική και δημιουργώ ” από μαθητές του Ioannina School of Music

– Ημερίδα – Εργαστήριο ” Όλοι Διαφορετικοί κι Όλοι Ίσοι : Χτίζοντας την αυτοεκτίμηση των παιδιών σ’ έναν κόσμο που αλλάζει ” Εισηγητές : Εκπαιδευτική ομάδα του κέντρου συμβουλευτικής Ε.Ι.Μ.Α.Ι . ( θα δοθούν βεβαιώσεις, δηλώσεις συμμετοχής στο [email protected])