Ιωάννινα: Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι φοιτητές για τη μετακίνηση με τα αστικά ΚΤΕΛ

Η ανακοίνωση των φοιτητών:

Τη Δευτέρα 18/2 μετά από πίεση που άσκησαν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο τριμερής συνάντηση της Πρυτανείας, της Διοίκησης των ΚΤΕΛ και της Δημοτικής αρχής παρουσία των Φοιτητικών Συλλόγων ΒΕΤ, Ιστορικού-Αρχαιολογικού, Νηπιαγωγών και άλλων φοιτητών για να συζητηθούν τα αιτήματα για:

  • Πιο πυκνά δρομολόγια, ιδιαίτερα στις περιοχές όπου εμφανίζεται οξυμμένο πρόβλημα σε σχέση με την καθυστέρηση (Σεισμόπληκτα, Ανατολή)
  • Μείωση της τιμής του φοιτητικού εισιτηρίου και της κάρτας μετακίνησης
  • Κατάργηση του θεσμού των προστίμων
  • Έκδοση κάρτας για δωρεάν μετακίνηση των φοιτητών που διαμένουν στην Εστία της Δόμπολης και στα Ξενοδοχεία

Για πρώτη φορά αποσπάσαμε δέσμευση από τον Πρόεδρο των ΚΤΕΛ για άμεση επίλυση του προβλήματος της πυκνότητας των δρομολογίων στις περιοχές των Σεισμοπλήκτων και της Ανατολής, ενώ με δέσμευση του Αντιδημάρχου θα μπει στη θεματολογία του επόμενου Δημοτικού Συμβουλίου και θα συζητηθεί το πώς θα υλοποιηθεί η άμεση μείωση της τιμή της κάρτας μετακίνησης που σήμερα βρίσκεται στο απαράδεκτο ποσό των 35 ευρώ!

Από την όλη συζήτηση φάνηκε για ακόμη μια φορά ότι αντί η πολιτεία να επικεντρώνεται στο πως θα μπορούμε να σπουδάζουμε απρόσκοπτα χωρίς εμπόδια, οι φοιτητές αντιμετωπιζόμαστε σαν πελάτες, μιας και στο σύνολο των αιτημάτων μας οι απαντήσεις που πήραμε είχαν να κάνουν με το εάν, πως και πόσο ικανοποιητικό για τα κέρδη της ιδιωτικής Εταιρείας των ΚΤΕΛ θα είναι το οποιοδήποτε ελαφρυντικό μέτρο θα παρθεί για την καθημερινότητα και τις σπουδές μας.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της διαχρονικής επιλογής όλων των Κυβερνήσεων να παραδίδεται εξολοκλήρου κάθε πτυχή της φοιτητικής μέριμνας (μετακίνηση, στέγαση, σίτιση, φύλαξη) σε εργολάβους! Να καθορίζεται δηλαδή η λειτουργία του Πανεπιστημίου ως προς τις υπηρεσίες που προσφέρονται στο φοιτητή όχι με κριτήριο τις ανάγκες του αλλά με κριτήριο τα κέρδη του εργολάβου!

Με βάση και τις δεσμεύσεις που με τον αγώνα μας αποσπάσαμε τώρα είναι που πρέπει να γίνουμε πολύ περισσότεροι εκείνοι που θα ασκήσουμε πίεση! Τώρα είναι που πρέπει σε κάθε έτος, σε κάθε αμφιθέατρο να δυναμώσει η συλλογική διεκδίκηση, η συλλογή υπογραφών κάτω από τα αιτήματά μας, με επόμενο αγωνιστικό σταθμό την κινητοποίηση που οργανώνουμε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 27/2!

Δεν κάνουμε βήμα πίσω από τις ανάγκες μας! Όλοι στην κινητοποίηση των Φοιτητικών Συλλόγων την Τετάρτη 27/2 στο Δημοτικό Συμβούλιο! Μπορούμε να τα καταφέρουμε!