Ιωάννινα: Τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στο Δημαρχείο- Μήνυμα Δημάρχου

Τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα από την Φιλαρμονική και πολιτιστικούς συλλόγους άκουσε στο Δημαρχείο ο Δήμαρχος Δημήτρης Παπαγεωργίου, αντιδήμαρχοι και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η Φιλαρμονική αλλά και μέλη πολιτιστικών συλλόγων ευχήθηκαν μελωδικά για τον ερχομό του νέου έτους και αντάλλαξαν ευχές για υγεία και ευτυχία.

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Παπαγεωργίου με αφορμή την ολοκλήρωση της θητείας και τον ερχομό του νέου έτους σε δήλωσή του αναφέρει:

Η Δημοτική μας Αρχή ολοκληρώνει την θητεία της. Επί τέσσερα χρόνια εργάστηκε με συνέπεια σε όσα υποσχέθηκε και στάθηκε με ειλικρίνεια απέναντι στους πολίτες απολογούμενη και για όσα δεν πέτυχε.

Παραδίδει την σκυτάλη στην επόμενη δημοτική αρχή.

Μαζί παραδίδει ένα πολύ σημαντικό έργο που είναι σε εξέλιξη και πρέπει να ολοκληρωθεί. Ένα έργο το οποίο περιλαμβάνει την ανάπλαση του Πάρκου Πυρσινέλλα, την αξιοποίηση του κτιρίου του παλιού Πανεπιστημίου στην οδό Δομπόλη, το Πολιτιστικό Πάρκο στο Κάστρο, την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας, το Κέντρο για το Παιδί, τον μεγάλο δακτύλιο, την αντικατάσταση του οδοφωτισμού..

Μαζί παραδίδει και εγκεκριμένο το σχέδιο για τη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη που συνεπάγεται δεσμευμένα τουλάχιστον 40 εκατομμύρια ευρώ από το νέο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Ηπείρου, το περιφερειακό ΕΣΠΑ.

Ευχόμαστε αυτά που είναι σε υλοποίηση και όσα σχεδιάστηκαν να συνεχιστούν.

Να συνεχιστεί με συνέπεια η υλοποίηση του Κλιματικού Συμφώνου που ανοίγει έναν νέο δρόμο για την πόλη και την φέρει στο ευρωπαικό προσκήνιο. Να κερδίσουμε το στοίχημα το κλιματικής ουδετερότητας ως το 2030.

Η παράταξή μας θα είναι συνεπής στο νέο ρόλο της, αυτό της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Θα σταθεί δίπλα σε κάθε απόφαση που κρίνει ορθή για το συμφέρον της πόλης. Θα ασκήσει μία γόνιμη και εποικοδομητική κριτική, όπως αυτή που επιζητούσαμε αλλά δεν είχαμε.

Θα σταθεί δίπλα στην κοινωνία αφουγκραζόμενη τις ανάγκες και τις αγωνίες της.

Θα προσπαθήσει να συμβάλει στην επίλυση των καθημερινών προβλημάτων που χρειάζονται τη συνεργασία όλων μας.. Για μία πόλη πιο καθαρή, πιο φωτεινή..

Με την ευκαιρία αυτή θέλω να στείλω σε όλους τις ευχές μου για τη νέα χρονιά που έρχεται. Το νέος έτος να φέρει υγεία, ελπίδα και χαρές στις καρδιές και τα σπίτια όλων.

Καλή χρονιά