Ιωάννινα: Τι ειπώθηκε στη συνεντευξη τύπου σχετικά με τη”Μεγάλη Χίμαιρα”, του Μ. Καραγάτση

Συνέντευξη τύπου πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών στο πλαίσιο της παρουσίασης της παράστασης Η Μεγάλη Χίμαιρα, του Μ. Καραγάτση σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου την Πέμπτη 26  και Παρασκευή 27 Απριλίου 2018.

Αναφερόμενος στην παράσταση ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου μεταξύ άλλων ανέφερε:

 

«Με ιδιαίτερη χαρά καλωσορίζουμε στο Πνευματικό Κέντρο και στα Ιωάννινα μια από τις σημαντικότερες θεατρικές παραστάσεις των τελευταίων χρόνων για τη χώρα μας.

Μια παράσταση που είχαν την ευκαιρία να την απολαύσουν πολλές χιλιάδες θεατών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και τώρα θα έχουμε τη δυνατότητα να δούμε και εμείς.

Και μάλιστα σε τρεις παραστάσεις, μια και λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος, προσθέσαμε και μια τρίτη έξτρα παράσταση, αύριο Παρασκευή στις 8:30 το βράδυ.

Όπως γνωρίζετε αποστολή του Πνευματικού Κέντρου είναι να δημιουργεί τη δυνατότητα και την ευκαιρία στους πολίτες της περιοχής μας να έρχονται σε επαφή με σημαντικά πολιτιστικά γεγονότα.

Να δημιουργεί δηλαδή ευκαιρίες και ερεθίσματα πολιτισμού. Κορυφαίες ορχήστρες και μουσικοί, σημαντικές εκθέσεις και θεατρικές παραστάσεις που έχουν γίνει σημείο αναφοράς.

 

Και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που ο κύριος Τάρλοου και οι συντελεστές της Μεγάλης Χίμαιρας ανταποκρίθηκαν πρόθυμα στην πρόσκληση του Πνευματικού Κέντρου και τους ευχαριστούμε θερμά γι αυτό.

 

 

Όπως επίσης ευχαριστούμε και το κοινό της πόλης που αγκαλιάζει όλες τις εκδηλώσεις μας είτε στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας», είτε σε κάθε σημείο της πόλης μας», κατέληξε ο κ. Γκόγκος

Στην παράσταση αναφέρθηκαν τόσο ο σκηνοθέτης της, κ. Τάρλοου, ο οποίος ευχαρίστησε το Πνευματικό Κέντρο για την πρόσκληση, αλλά και το κοινό της περιοχής που αγκαλιάζει την παράσταση και αναφέρθηκε στις δυσκολίες και την ευθύνη για τη διασκευή και μεταφορά ενός από τα σημαντικότερα μυθιστορήματα μας.

Παράλληλα έκανε εκτενή αναφορά στο ιστορικό και κοινωνικό πλαίσιο της παράστασης, καθώς και τις σχέσεις που αναπτύσσονται με την επαφή διαφορετικών αντιλήψεων και κοινωνικών συνθηκών.

Στη συνέχεια οι ηθοποιοί της παράστασης αναφέρθηκαν αναλυτικά για τους ρόλους τους και την προσέγγιση, αλλά και στην ανταπόκριση του κοινού.

Ας σημειωθεί ότι πέραν των 2 αρχικά προγραμματισμένων παραστάσεων, θα δοθεί και Τρίτη παράσταση την Παρασκευή 27 Απριλίου στις 8:30 μμ

Εισιτήρια για την παράσταση αυτή υπάρχουν το Ταμείο του Πνευματικού Κέντρου και ηλεκτρονικά στην ticketservices.gr και Public.