Ιωάννινα: Με μεγάλη επιτυχία ο 2ος Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία ο 2ος Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Ιωαννίνων, ο οποίος διεξήχθη το Σάββατο 13 Μαΐου 2017 και πλαισιώθηκε από τον αγώνα 5 χλμ (Entry Race 5km). Συνδιοργανωτές ήταν ο Σύλλογος Δρομέων Ιωαννίνων και η εταιρία διοργάνωσης αθλητικών events “My Adventure”, ενώ οι αγώνες είχαν την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Ιωαννιτών.

Περισσότεροι από 1000 αθλητές πήραν εκκίνηση στους δύο αγώνες γεγονός που γεμίζει ικανοποίηση την Οργανωτική Επιτροπή και μετέτρεψαν ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός σε μια πραγματική γιορτή για την πόλη. Με σκάφη Optimist του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Ιωαννίνων στη μικρή μαρίνα της Πλατείας Μαβίλη έτοιμα να ανοίξουν πανιά, δόθηκε η εκκίνηση από τον Αντιπεριφερειάρχη Ηπείρου κ. Βασίλη Παπαχρήστου, ενώ την ίδια στιγμή η Escape Paragliding Tandem Flights χρωμάτισε τον ουρανό με τα αλεξίπτωτα πλαγιάς.

 

Πρώτος το νήμα στα 21χλμ έκοψε ο αθλητής της Α.Ε.Κ Γιώργος Καραβίδας με χρόνο 1:13:25, με δεύτερο στη γραμμή τερματισμού τον Αλέξη Παπαλεξίου με χρόνο 1:20:40 και τρίτο τον Δημήτρη Αυγήτα με χρόνο 1:21:55.

Στις γυναίκες την πρώτη θέση κατέλαβε η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Κωπηλασίας και προπονήτρια στο Ναυτικό Όμιλο Ιωαννίνων, Αγγελική Γκρέμου με χρόνο 1:30:10, τη δεύτερη η Νικολέτα Τζαβάρα από το Σύλλογο Δρομέων Ιωαννίνων με χρόνο 1:46:13 ενώ την τρίτη θέση κατέλαβε η Μαρία Τσατσαρώνη από το Σύλλογο Δρομέων Άρτας με χρόνο 1:49:50.

 

Η εκκίνηση του αγώνα των 5χλμ (Entry Race 5km) δόθηκε από τον Αντιδήμαρχο Ιωαννίνων, Παντελή Κολόκα, στις 21.15 σε μια μαγευτική βραδινή ατμόσφαιρα με δρομείς κάθε ηλικίας και με πολλά χαμόγελα στον τερματισμό.

Πρώτος στη Γενική Κατηγορία τερμάτισε ο Αθανάσιος Μπαρμπαγιάννης-TECNICA με χρόνο 0:16:26, με δεύτερο τον Βασίλειο Τσιρώνη TSIGOULIS TEAM-Physioactiv Therapy σε 0:16:46 και τρίτο τον Γεώργιο Πέτση Α.Γ.Ε Ζακύνθου με χρόνο 0:17:24

Στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Δήμητρα Τσαλοκώστα από το Σύλλογο Δρομέων Άρτας με χρόνο 0:20:30, δεύτερη η Ευαγγελία Ζήση με χρόνο 0:21:59 και τρίτη η Μαρία Γούτσια Crossfit Factory Arta με χρόνο 0:23:29.