Ιόνια Οδός: Ο νέος αυτοκινητόδρομος εκτόξευσε την επιβατική κίνηση στα ΚΤΕΛ

Ώθηση στην επιβατική κίνηση του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, δίνουν όπως αποδεικνύεται οι αυτοκινητόδρομοι, καθώς κυρίως η λειτουργία της Ιόνιας Οδού, συνέβαλε τα μέγιστα ώστε να αυξηθούν οι επιβάτες του ΚΤΕΛ, το δεύτερο εξάμηνο του 2017.

Ωστόσο, τα ακριβά διόδια, της Ιόνιας, αποτελούν το μεγαλύτερο «αγκάθι» για ακόμη πιο σημαντικά βήματα από την πλευρά του ΚΤΕΛ, όταν μάλιστα τα διόδια, από τα μεσάνυχτα της Κυριακής, αυξήθηκαν και άλλο.

Όπως έκανε γνωστό χθες, με δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Νομού Ιωαννίνων, Γρηγόρης Γκίκας, το 2017 έκλεισε τελικά με θετικό πρόσημο στο επίπεδο της μεταφορικής κίνησης και του αριθμού των επιβατών που μετακινήθηκαν με λεωφορεία του ΚΤΕΛ σε διάφορους προορισμούς της χώρας.

Τα αναλυτικά στοιχεία αναμένεται να δημοσιοποιηθούν τις επόμενες ημέρες, ωστόσο μετά τα άκρως ανησυχητικά μηνύματα του πρώτου εξαμήνου του 2017, το δεύτερο εξάμηνο κινήθηκε σε θετικούς ρυθμούς, με αλματώδη αύξηση μάλιστα που έφτασε το 12% σε σχέση με το 2016, μόνο για τον μήνα Δεκέμβριο.

Η μεγάλη διαφορά βέβαια εξακολουθεί να ισχύει για τα δρομολόγια από και προς την Αθήνα, που αποτελεί και την κυριότερη μεταφορική γραμμή για το υπεραστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, με τον κ. Γκίκα να τονίζει πως αναμφισβήτητο ρόλο έχει παίξει η λειτουργία των οδικών αξόνων σε συνδυασμό με τα ακριβά διόδια της Ιόνιας και της Εγνατίας Οδού.

Αρκετοί πολίτες, ειδικά εκείνοι που πρέπει να ταξιδεύουν συχνά στην πρωτεύουσα επιλέγουν αντί του Ι.Χ. τα λεωφορεία του υπεραστικού ΚΤΕΛ, με το δρομολόγιο προς την Αθήνα να είναι αρκετά ελκυστικό με τις προσφορές για τα εισιτήρια μετ’ επιστροφής, αλλά και με τα εξπρές δρομολόγια.

Ωστόσο ο κ. Γκίκας τόνισε πως από τα επτά καθημερινά τακτικά δρομολόγια προς την Αθήνα, η δαπάνη ενός δρομολογίου από και προς την Αθήνα διατίθεται αποκλειστικά και μόνο για την κάλυψη του κόστους των διοδίων.

«Προφανώς επηρεάζει η λειτουργία των διοδίων και η ακριβή τιμή τους την κίνηση προς την Αθήνα, όπως επηρεάζει και το κοστολόγιο του ΚΤΕΛ. Πιστεύουμε όμως ότι στο τέλος του 2018 θα μπουν σε λειτουργία τα αναλογικά διόδια και θα περιοριστεί σημαντικά η σχετική δαπάνη», σημείωσε ο κ. Γκίκας.

Πηγή:anex.gr-ypodomes.com