Κάηκαν σπίτια από τη μεγάλη φωτιά στη Λευκάδα

Υπό έλεγχο τέθηκε το πύρινο μέτωπο, που ξέσπασε από άγνωστους μέχρι στιγμής σήμερα σε πυκνοκατοικημένη περιοχή στο κέντρο της Λευκάδας.

Η περιοχή έχει εκκενωθεί ενώ οι κάτοικοι ρίχτηκαν στη μάχη με τις φλόγες προκειμένου να σώσουν ό,τι μπορούν, όπως σημείωσε κάτοικος της Λευκάδας.

Ο μητροπολίτης Λευκάδας είχε δώσει εντολή να εκκενωθεί ο Ιερός Ναός της Παναγίας των Ξένων.

Στρώμα καπνού έχει καλύψει ολόκληρο το νησί του Ιονίου, ενώ μεγάλη δύναμη πυροσβεστών έδωσε μάχη με τις φλόγες προκειμένου η φωτιά να μην επεκταθεί και κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές.

Κάηκαν έξι παραδοσιακά ξύλινα σπίτια, σύμφωνα με δηλώσεις του διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λευκάδας, Ευθύμης Γεωργακόπουλος, στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο.

«Καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να περιοριστεί η πύρινη λαίλαπα που απειλεί την παραδοσιακή νοτιοδυτική παλιά πόλη της Λευκάδας», υπογράμμισε ο ίδιος.

Στις φλόγες τυλίχθηκε επίσης και ο παλιός ιστορικός κινηματογράφος της Λευκάδας. Η φωτιά βρέθηκε σε απόσταση αναπνοής από το σπίτι του Διονυσίου Σολωμού.

Στο σημείο επιχειρεί σημαντική πυροσβεστική δύναμη από ξηράς σχεδόν από όλη τη Δυτική Ελλάδα. Συγκεκριμένα στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν 35 πυροσβέστες με 15 οχήματα και ένα ελικόπτερο S-64 Έρισκον από αέρος.