Κάθαρση

Απ’το τελευταίο μας άρθρο , που για κάποιο λόγο ορισμένοι ενοχλήθηκαν βρίσκοντάς το υπέρ το δέον πεσιμιστικό , μέχρι σήμερα που ξαναμιλάμε , μεσολάβησε η αναζωπύρωση της Ουκρανικής Κρίσης και η οικονομική και δυνάμει ενεργειακή αναταραχή που ήταν αναμενόμενο να τη συνοδεύσει . Ο λόγος αυτού του σημειώματος είναι πως η επιμονή των ΗΠΑ να προκαλέσουν σύρραξη αφενός δικαιώνει εν μέρει το σκεπτικό μας περί αυτοκτονικών τάσεων ( για να μη χρησιμοποιήσουμε βαρύτερες λέξεις) του Ατλαντικού Κόσμου έναντι της Κίνας , αφετέρου άνοιξε ένα παράθυρο που πριν λίγους μήνες δεν ήταν ορατό σ’εμάς τους απλούς κορωνοπολίτες .
Οι στιγμές που ζούμε είναι κάτι παραπάνω από ιστορικές . Επειδή δεν έχω το χρόνο ούτε τη γνώση να μιλήσω εξειδικευμένα , θα πω τη σκέψη μου εντελώς τηλεγραφικά και όποιος καταλάβει …
Βλαδίμηρε Πούτιν , η Ιστορία σου προσφέρει απλόχερα την ευκαιρία να περάσεις στο Πάνθεόν της . Μπορείς ν’ακολουθήσεις τον εύκολο δρόμο του πραγματισμού ή το δύσκολο δρόμο του Χάους . Όλοι οι προκάτοχοί σου , πλήν ενός , απ’την εποχή των Τσάρων μέχρι σήμερα , προτίμησαν τα εύκολα . Έχεις μπροστά σου δυο στολές . Μια του συνταγματάρχη της KGB και μια της NKVD . Απ’την επιλογή ποια θα φορέσεις, θα εξαρτηθούν πολλά , εντός κι εκτός Ρωσίας . Διάλεξε και πάρε . Προσωπικά , πιστεύω πως θα αποφασίσεις λάθος .
Μπορεί να’ναι καλύτερα για όλους μας , όμως δε θα πάψει ποτέ να είναι λάθος . Γιατί δε θ’αλλάξει τον Ρου των Πραγμάτων .Αυτά .