Και οι ξενοδόχοι υπέρ του κόμβου Εγνατίας στο Δρίσκο

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

H Ένωση Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων τάσσεται  υπέρ της κατασκευής του συγκεκριμένου κόμβου στη θέση «Δρίσκος» της Εγνατίας Οδού, προκειμένου να βγει από την απομόνωση η συγκεκριμένη πλευρά του λεκανοπεδίου και να ανοιχτεί νέα δίοδος ανάπτυξης για ολόκληρη την περιοχή.

Συνηγορούμε με αυτήν την προοπτική, «για την καλύτερη τουριστική και επιχειρηματική ανάπτυξη της Βορειοδυτικής περιοχής των Ιωαννίνων».

Προτεραιότητα για την Ένωση μας είναι η «άρση της γεωγραφικής απομόνωσης αλλά και η αποκατάσταση μιας κραυγαλέας ανισότητας. Από τη μία, είναι η Νοτιοανατολική πλευρά όπου ο κόμβος της Εγνατίας ευνόησε ποικιλοτρόπως την συγκεκριμένη περιοχή.   Από την άλλη, η Βορειοδυτική βρέθηκε ξαφνικά στην… απομόνωση, καθώς με την Εγνατία υποβαθμίστηκε σε μεγάλο βαθμό. Αυτή η άνιση «μεταχείριση» ενός τόσο σημαντικού τμήματος του Λεκανοπεδίου που συνδέει το Πέραμα,το Αεροδρόμιο Ιωαννίνων,το Γενικό Νοσοκομείο « Χατζηκώστα » ,την βιομηχανική περιοχή,την Ζίτσα,τα Ζαγοροχώρια ,το Πωγώνι, την Κόνιτσα και τον μεθοριακό σταθμό της Κακαβιάς, μπορεί να ανατραπεί, με την κατασκευή γέφυρας ή δρόμου που θα ενώνει την Εγνατία οδό  ( βλέπε φωτ. ) με την παλαιά Εθνική οδό Ιωαννίνων – Τρικάλων.

Εξάλλου,φεύγοντας για την Θεσσαλονίκη, υπάρχει και η αντίστοιχη έξοδο προς τον ίδιο δρόμο για το Ανατολικό Ζαγόρι και την Μάζια.

Εμείς, σαν Ένωση Ξενοδόχων συντασσόμαστε με τους φορείς και τους πολίτες της περιοχής που διεκδικούν την κατασκευή του συγκεκριμένου δρόμου, προκειμένου να εξασφαλιστεί η σύντομη και εύκολη πρόσβαση όλου του Βορειοδυτικού τμήματος του Λεκανοπεδίου στον συγκεκριμένο αυτοκινητόδρομο.

Το αίτημα είναι δίκαιο, διότι δεν δικαιολογείται η ύπαρξη ενός μόνο κόμβου της Εγνατίας οδού για την πόλη των  Ιωαννίνων, των 120.000 κατοίκων, τη στιγμή που περιοχές με υποπολλαπλάσιο πληθυσμό από εμάς, όπως τα Γρεβενά να έχουν τρεις.