No Politica, η επιστροφή

Πέρασε αρκετός καιρός από την τελευταία φορά που τα είπαμε αγαπητοί μου. καιρός ο οποίος δεν μπορώ να πω οτι σημαδεύτηκε  από κάποια φοβερή και τρομερή εξέλιξη αν και δεν ήταν αυτός ο λόγος τις απουσίας της στήλης.

Ας δούμε λοιπόν κάποια πραγματάκια  τα οποία χρήζουν συζήτησης και ενδεχομένως σκέψης.

 

Πάμε πρώτα στα της περιφέρειας. Ως γνωστόν η επανεκλογή Καχριμάνη  η μεγάλη πλειοψηφία που έχει στο νέο περιφερειακό συμβούλιο Του δίνει η δυνατότητα να παίζει μπάλα όταν και όπως θέλει. ένα σημαντικό στοιχείο το οποίο φαινόταν και προ των εκλογών είναι οτι πλεον υπάρχει  σθεναρή αντιπολίτευση.

Κανείς δεν περίμενε βέβαια Η αντιπολίτευση να γίνει από την παράταξη Ζάψα με ότι αυτό συνεπάγεται. Η αντιπολίτευση γίνεται από το Σπύρο Ριζόπουλο και την παράταξή του. Εχει ήδη δημιουργηθεί ένας δεύτερος πόλος στο περιφερειακό συμβούλιο γεγονός το οποίο φυσικά δεν άρεσε σε όλους όπως ήταν αναμενόμενο αλλά αυτό δεν έχει και καμία σημασία. Δεδομένου γεγονότος ότι αυτή αναμένεται να είναι η τελευταία θητεία του περιφερειάρχη ο οποίος ενδεχομένως αδυνατεί να βρει το συνεχιστή  της παράταξης αρχίζει και δενει το πραγμα.

Κάποια στιγμή θα κληθούν τα μέλη της παράταξης να επιλέξουν ορίζουν τις τύχες του τόπου από τούδε και εφεξής.  Και όταν λέω να ορίζουν τις τύχες του τόπου εννοώ να ορίσουν το πρόσωπο εκείνο πληροί τις προϋποθέσεις αυτού του εγχειρήματος.

Προσωπικά πιστεύω οτι το άτομο αυτό δεν υπάρχει. Και δεν υπάρχει γιατί είναι τέτοια η ματαιοδοξία μερικών δελφίνων της παράταξης η οποία δεν τους αφήνει να δούν μέχρι που είναι τα όριά τους. Μέχρι που τους παίρνει ρε αδελφέ.

Ηδη στις πρώτες συνεδριάσεις του περιφερειακού συμβουλίου είναι πασιφανές οτι οι μάσκες έπεσαν διότι κάποιοι απροκάλυπτα πια εμφανίζονται βασιλικότεροι του βασιλέως.

Το επόμενο διάστημα θα είναι καθοριστικό και σίγουρο είναι τον πρώτο λόγο θα εξακολουθήσει να έχει ο Περιφερειάρχης. Και φυσικά ο Ριζόπουλος δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια.

Και μην αποκλείετε εκπλήξεις, μεταγραφές και…διαγραφές οταν αρχίζουν να πήζουν τα…γάλατα.

 

Πάμε στο Δήμο τώρα. Γίνονται πραγματάκια από τη Νέα διοίκηση του δήμου παρόλο που κάποιοι εντός ή εκτός συνεχίζουν να βάζουν τρικλοποδιές. Η σύμπραξη των τριών παρατάξεων κάτω από τον Μωυσή Ελισάφ δείχνει οτι οταν  υπάρχουν προσωπικότητες μπορούν να εμπνεύσουν τότε και οι συνεργασίες είναι εφικτές.

Στον αντίποδα υπάρχει και η αντιπολίτευση του Θωμά μπέγκα όποιος δεν μπορεί ακόμα να ξεπεράσει το αποτέλεσμα των εκλογών και αναλώνεται σε ενέργειες προβολής του έργου του ως δήμαρχος χωρίς φυσικά να ασκεί ουσιαστική αντιπολίτευση. Η παράταξη Καλογιάννη  οδεύει  προς διάλυση και αυτό φαίνεται από τις πράξεις τους.

 

Το γεγονός άσκησαν βέτο στη στη σύμπραξη ιδιώτη για την αποκομιδή των σκουπιδιών μαζί με την παράταξη Μπέγκα  και άφησαν την πόλη μέσα στη βρώμα χωρίς να ενδιαφέρονται φυσικά με το τι κινδύνους μπορεί να εγκυμονεί αυτό τους συμπολίτες, αλλά και για το τουριστικό υπόβαθρο της πόλης, προτάσσοντας κυρίως το ατομικό του συμφέρον και μόνο λέει πολλά.

Τί λέει δηλαδή; Δεν βγήκα εγώ… ας πάει να απαυτωθεί η πόλη..Ο κόσμος όμως έχει κρίση, αλλα και μνήμη. Αν δεν αρέσει αυτο ξυδάκι…..

Αλλωστε η προηγούμενη Δημοτική αρχή γνώριζε ότι από τα 20 και πλέον άτομα που θα προσλαμβάνονταν στον τομέα καθαριότητας  θα δούλευαν 4 με 5 άτομα.Οι άλλοι προσλήφθηκαν και πήραν….άδειες και οι άλλοι σε γραφεία..

Επίσης μου άρεσε πολύ πρωτοβουλία του Γιάννη Λυκογιώργου  για προβολή live streaming δημοτικού συμβουλίου. Θα μας άρεσε ακόμα περισσότερο να δούμε αυτό και στην περιφέρεια.

φανταστείτε Τι γέλιο έχει να πέσει…. σας παίρνει; για να σας δω…..

 

Τέλος Κάνε το οποίο μας έκανε μεγάλη εντύπωση ένα δελτίο τύπου το οποίο μας ήρθε την προηγούμενη εβδομάδα και το οποίο αναφέρει οτι θα γίνει μία εκδήλωση στα Γιάννενα για τις μεγάλες σχολές των Ιωαννίνων και τον ηπειρώτικο  ευεργετισμό όπου μας καλεί να αγοράσουμε τις εφημερίδες “το βήμα” και “τα νέα” 80 όπου θα επανατυτυπωθεί μία ιστορική έκδοση του 1930 με τίτλο τα Γιάννενα και η νεοελληνική Αναγέννηση .

Ως εδώ καλά. είναι όμως καλά;

Στο πάνω μέρος του δελτίου τύπου φαρδιά πλατιά φαίνεται ένα λογότυπο. Alter Ego media.

Όλοι ξέρουμε ποιος είναι   ο ιδιοκτήτης του συγκεκριμένου Media group.

Και αφού μιλάμε για ευεργετισμό κλπ  Γιατί να αγοράσω τις συγκεκριμένες εφημερίδες και να μη δοθούν τιμής ένεκεν σε όλους τους Ηπειρώτες; Αντί αυτού ουσιαστικά κάποιοι θα βγάλουν και το… κάτι τις τους, οχι οτι τους λείπει, καθώς το βγάζουν απο άλλες…δουλειες.

Ποιος κανόνισε μία τέτοιου είδους εκδήλωση σε συνεργασία με το συγκεκριμένο group και γιατί;Θα μπορούσε πχ με σύμπραξη Δήμου-Περιφέρειας και Πανεπιστημίου να γινει μια τέτοια προσπάθεια.

Το θέμα θα το παρακολουθήσουμε και θα επανέλθουμε.