Καλός ο καιρός το Τριήμερο-Δεν θα λείψουν όμως οι μπόρες

Γενικά καλός αναμένεται ο καιρός το Τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, αλλά μόνο στις παράκτιες και πεδινές περιοχές της περιφέρειας, καθώς στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα τις θερμές ώρες της ημέρας θα εκδηλώνονται τοπικές μπόρες. Πιο αναλυτικά:

Την Παρασκευή 2/6/2017 θα επικρατεί ηλιοφάνεια σε ολόκληρη την Ήπειρο, ενώ λίγες τοπικές νεφώσεις περιμένουμε μετά το μεσημέρι στο εσωτερικό της περιφέρειας. Βροχοπτώσεις ίσως σημειωθούν στα ανατολικά ορεινά τμήματα, στα σύνορα δηλαδή με τη Δυτική Μακεδονία και τη Θεσσαλία. Η θερμοκρασία θα φτάσει το μεσημέρι στους 30 με 31 βαθμούς στα πεδινά τμήματα, στους 29 με 30 στα ημιορεινά, στους 27 στις παραθαλάσσιες περιοχές και στους 26 βαθμούς στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς, κυρίως από τα δυτικά.
Το Σάββατο (3/6) και την Κυριακή (4/6) η ημέρα θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος της Ηπείρου, γρήγορα όμως στο εσωτερικό θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Τις θερμές ώρες της ημέρες οι νεφώσεις στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές μπόρες σε μεγάλο τμήμα των νομών Ιωαννίνων και Άρτας, καθώς και στο εσωτερικό του νομού Θεσπρωτίας. Τα παράκτια τμήματα φαίνεται δεν θα επηρεαστούν από την αστάθεια παρά μόνο θα εμφανιστούν κάποιες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα, όπου σημειωθούν, θα είναι σύντομα και έως το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα επίπεδα της Παρασκευής, στις περιοχές όμως όπου θα εκδηλωθούν βροχοπτώσεις οι μέγιστες τιμές θα είναι χαμηλότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως από τα δυτικά – νοτιοδυτικά έως 4 μποφόρ.

Τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος (5/6) αναμένουμε καλύτερο καιρό από τις προηγούμενες ημέρες, καθώς θα επικρατεί ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος της Ηπείρου, ενώ λίγες τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν μόνο στα ορεινά τμήματα στο ανατολικό τμήμα της Περιφέρειας όπου ενδέχεται να σημειωθούν και λίγες τοπικές μπόρες τις απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 30 με 31 βαθμούς στα πεδινά, στους 29 με 30 στα ημιορεινά, στους 27 στις παραθαλάσσιες περιοχές και στους 26 βαθμούς στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως από τα δυτικά έως 3 μποφόρ.