Καλώς ήρθα

Γράφει η Ζωή Καλύβα

Γιάννενα Καλώς ήρθα,
Γιάννενα μου, εμένα μου έλειψες. Μου έλειψες πολύ.
Είναι αλήθεια ότι σε άφησα για λίγο και ξέρω ότι έχεις ένα μούδιασμα στην καρδιά σου τώρα. Αλλά έτσι είναι όμως οι μεγάλοι «έρωτες»! κάνουν νάζια, τσαλιμάκια! Και το έχω δηλώσει ότι σε έχω ερωτευτεί, αν και με στεναχωρείς κάποιες φορές, με τις επιλογές και την επιπολαιότητά σου. Αλλά τα συναισθήματά μου δεν αλλάζουν. Θέλω την τελειότητα από εσένα. Θέλω να διατηρείς την περηφάνια σου και να σε ζηλεύουν όλοι. Θέλω όλα τα φώτα πάνω σου, να μην γκρινιάζει κανείς, να μην στεναχωριέται κανείς, και να γίνεις το κέντρο του κόσμου. Τι λες; Μπορείς;
Γιαυτό είμαι εδώ όμως, για σένα. Και μην νομίζεις ότι δεν έβλεπα, δεν άκουγα και δεν μιλούσα. Το αντίθετο. Και έβλεπα, πράγματα και καταστάσεις, μίλησα τον Μάιο και ακούω όλο αυτόν τον καιρό.
Έτσι..
Αποφάσισα ότι για τους 5 πρώτους μήνες αυτού του χρόνου, θα συνεχίσω να σε παρακολουθώ διακριτικά, να ακούω τα πάντα, να βλέπω τα πάντα και δεν θα σε κριτικάρω. Έτσι για αλλαγή, θέλω να δω τι θα κάνεις και πως θα συμπεριφερθείς.
Σε παρακολουθώ σαν ιδιωτικός ντετέκτιβ! Ξέρεις ότι υπάρχω, αλλά δεν με βλέπεις. Και θα λογαριαστούμε..
Το άγρυπνο μάτι μου είναι πάνω σου και μην νομίζεις ότι θα κάνω τα «στραβά μάτια» ή ότι θα σου «χρυσώσω την αλήθεια». Ξέχασε το. Δεν ανήκω σε αυτή την κατηγορία ανθρώπων. Συμπέρασμα: είτε με αντιπαθείς, είτε με αγαπάς.
Δυο δρόμους έχει η σχέση μας. Και οι δύο, μονόδρομοι και καταλήγουν κάπου. Κάθε βδομάδα και μια σκέψη και ένα ερώτημα. Σε ενημερώνω, για να μη μου «την πεις» μετά.
Και μιας και μιλάμε για κατάληξη θέλω να μου απαντήσεις κάτι. Μάλλον να σκεφτείς καλύτερα.
Υπάρχει κάποιος κανόνας για το μεγάλο ζήτημα του Φεβρουαρίου (δεν μιλάω για την Τσικνοπέμπτη κτλ) αλλά για την «Κοπή της Πίτας».
Μέχρι πότε θα κόβεις την Πρωτοχρονιάτικη σου Πίτα; Μέχρι τέλη Φεβρουαρίου; Μέχρι μέσα Μαρτίου;
Να σε ενημερώσω ότι Καθαρά Δευτέρα φέτος έχουμε 2 Μαρτίου και κάποιοι… αρχίζουν νηστεία.
Θα σε παρακαλούσα Γιάννενά μου, να τους σκεφτείς όλους. Νηστεύσαντες και μη.
Όλοι έχουν δικαίωμα σε ένα κομμάτι πίτας, κάποιοι σε 2,3,4,5,6,7,8,9, και βάλε. Αναρωτιέμαι για φέτος ποιος θα είναι ο «μαϊντανός» της πίτας.
Γιάννενά μου καληνύχτα και θα σε σκέφτομαι όλη νύχτα!. Ότι σου λέω στο λέω για καλό. Για να χαμογελάσεις. Κακίες μην κρατάς. Το ξέρω ότι το σκέφτηκες και εσύ. Και όπως λέμε, ότι είπαμε νερό και αλάτι.