Κλείνουν μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι έως 30 Μαρτίου

Κλείνουν μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι λόγω κορωνοϊού.

Οπως αναφέρει η ανακοίνωση το ΥΠΠΟ μετα το κλείσιμο θεάτρων και σινεμά «Με δεδομένο ότι στους αρχαιολογικούς χώρους και στα Μουσεία, λόγω των ειδικών συνθηκών, παρουσιάζονται ελλείψεις στο φυλακτικό προσωπικό σύμφωνα με τα στοιχεία που εστάλησαν σήμερα το πρωί στο ΥΠΠΟΑ, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη, σε συνεννόηση και με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Υπουργείου Πολιτισμού αποφάσισε για την ασφάλεια των εργαζομένων αλλά και των μουσείων και των μνημείων να ανασταλεί η λειτουργία τους ως και την 30η Μαρτίου. Εννοείται ότι στα Μουσεία και στους αρχαιολογικούς χώρους θα υπάρχει το αναγκαίο προσωπικό φύλαξης».
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Επιβάτης με μάσκα στα ΜΜΜ στο Μιλάνο
Κορωνοϊός: Κλείνουν μουσεία, θέατρα και κινηματογράφοι σε όλη την Ιταλία μέχρι 3 Απριλίου -Μεγάλο μέρος της Β.Ιταλίας σε καραντίνα
ΚΟΣΜΟΣ
08|03|2020 | 07:47

«Παράλληλα έχουν δοθεί οι σχετικές οδηγίες για τη σχολαστική καθαριότητα των χώρων υγιεινής που χρησιμοποιεί το προσωπικό στο σύνολο των υπηρεσιών του ΥΠΠΟΑ, μουσείων και αρχαιολογικών χώρων» αναφερει η ανακοίνωση του Υπουργείου.
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/koronoios-kleinoyn-moyseia-arhaiologikoi-horoi