Κλειστοί αύριο οι ιδιωτικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί-Μεγάλες καθυστερήσεις στις πληρωμές της ΕΕΤΑΑ

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας τους:

“Οι ιδιωτικοί σταθμοί τα τελευταία 3 χρόνια  βρίσκονται σε  δεινή οικονομική θέση εξαιτίας των πολύμηνων καθυστερήσεων του επιδοτούμενου προγράμματος του ΕΣΠΑ.

Καθυστερήσεις στις πληρωμές οι οποίες έχουν οδηγήσει τον κλάδο σε οικονομική εξαθλίωση. Υπάρχουν οφειλές από το προηγούμενο πρόγραμμα 2022-2023 ,για τους μήνες Μάρτιο , Απρίλιο , Μάιο , Ιούνιο ,Ιούλιο . Το πρόγραμμα έληξε στις 31 Ιουλίου 2023  και έχει αρχίσει το νέο  και ακόμη μας οφείλονται σχεδόν έξι μήνες από το προηγούμενο έτος  και 3 μήνες από το τρέχον . Διαπαιδαγωγούμε, τρέφουμε, θερμαίνουμε τα παιδιά από το υστέρημά μας και γινόμαστε επαίτες των δεδουλευμένων μας. Και φυσικά το πρόγραμμα ΕΣΠΑ είναι μονόδρομος για τις επιχειρήσεις μας, διότι δεν υπάρχουν στην Ελλάδα του 2023 πολλές  οικογένειες που το εισόδημά τους να είναι πάνω από 35.000 ευρώ (όριο εισοδηματικού κριτηρίου για το ΕΣΠΑ) για να μπορεί να πληρώνει ιδία  δίδακτρα .

Η κυβέρνηση δείχνει ότι αγνοεί την πραγματικότητα που βιώνει η πλειοψηφία των  επαγγελματιών του κλάδου μας και όχι μόνο  και μάλιστα μετά από τη δεκαετή μνημονιακή περίοδο, την υγειονομική κρίση λόγω της πανδημίας, την ενεργειακή κρίση και την αύξηση των τιμών και του πληθωρισμού  αδυνατεί να ανταποκριθεί σε βασικές υποχρεώσεις .

Και μέσα σε όλα αυτά ανακοινώνει το πρόγραμμα ΝΤΑΝΤΑΔΕΣ της γειτονιάς με ταυτόχρονη αύξηση κονδυλίου που θεωρείτε όχι μόνο  προκλητική  αλλά και απαράδεκτη στάση έναντι των δομών προσχολικής αγωγής που καθημερινά πασχίζουν για την Ασφαλή διαπαιδαγώγηση των παιδιών σε υποδομές που ελέγχονται από όλες τις υπηρεσίες  του κρατικού μηχανισμού.

Προκηρύσσουμε Απεργία την ΤΡΙΤΗ 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023 με σκοπό την ικανοποίηση όλων των θεμάτων του κλάδου που οδηγείται σε  στραγγαλισμό και κλείσιμο.

  1. 1. Εξόφληση άμεσα των χρημάτων του περσινού προγράμματος., Μάρτιος- Ιούλιος 2023
  2. Πληρωμές Σεπτεμβρίου -Οκτωβρίου – Νοεμβρίου 2023
  3. Απαλλαγή προσκόμισης ενημεροτήτων μετα από καθυστέρηση των πληρωμών από ΕΕΤΑΑ
  4. Οταν το κράτος δεν αντεπεξέρχεται με ακρίβεια και τακτικά στις υποχρεώσεις του , να παίρνουμε  τα ωφελούμενα με προσαυξήσεις.
  5. Μη εφαρμογή του προγράμματος «Νταντάδες της Γειτονιάς»
  6. Άρση εφαρμογής σκαναρίσματος παρουσιών των παιδιών .
  7. Νέο φορολογικό νομοσχέδιο

Την ΤΡΙΤΗ  στις 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023 οι ιδιωτικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί,  θα παραμείνουν κλειστοί συμμετέχοντας σε πανελλαδική προειδοποιητική απεργία  με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία έξω από την Περιφέρεια  ΗΠΕΙΡΟΥ στις 10:00 π.μ.  μαζί με τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, στέλνοντας μήνυμα στην Κυβέρνηση και στην κοινωνία ότι ο κλάδος οδηγείται στον αφανισμό με τις πολιτικές που εφαρμόζονται χωρίς να υπολογίζεται ο παράγοντας παιδί – οικογένεια – επιχείρηση. Διεκδικούμε όχι μόνο τα δεδουλευμένα μας αλλά και το δικαίωμα να είμαστε αξιοπρεπείς στο λειτούργημα που κάνουμε.  Η υπομονή μας εξαντλήθηκε μαζί της και το ταμείο της οικογένειάς μας !!!!!!!!!!”