Κορωνοϊός: Κοντέινερ απομόνωσης μπαίνουν στα Νοσοκομεία

Σημαντικές αλλαγές στη διαδικασία διαλογής ελέγχου ύποπτων κρουσμάτων κορωνοϊού αναμένονται με την εγκατάσταση isolation boxes σε νοσοκομεία της χώρας.

Πρόκειται για κοντέινερ τα οποία θα λειτουργούν σε εξωτερικούς χώρους των νοσοκομείων ως σημεία διαλογής ύποπτων κρουσμάτων του covid-19 προκειμένου οι ασθενείς με συμπτώματα να απομονώνονται απευθείας. Η συγκεκριμένη ενέργεια έρχεται ως μια προσπάθεια για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού την ώρα που τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα έχουν φτάσει τα δέκα.

Σημειώνεται ότι σήμερα το πρωί ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας επισκέφτηκε το νοσοκομείο «Γεννηματάς» και ενημερώθηκε για την λειτουργία των isolation boxes.
Ποια η διαδικασία που θα ακολουθείται στα isolation boxes

Οπως είπε ο στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής ιατρικής υπηρεσίας του νοσοκομείου ΓΝΑ «Γεννηματάς», Δημοσθένης Τσούτσος, «ό,τι κριθεί ως ύποπτο περιστατικό από τη διαλογή πριν οι ασθενείς μπουν στα επείγοντα, θα προωθούνται στα isolation boxes, όπου θα λαμβάνονται επιχρίσματα τα οποία θα αποστέλλονται για έλεγχο στο Ινστιτούτο Παστέρ. Η εκτίμηση είναι ότι κάθε ύποπτο κρούσμα θα παραμένει στα σημεία διαλογής για τουλάχιστον 6 ώρες, έως ότου υπάρχει αποτέλεσμα. Εφόσον αυτό συμβαίνει τις βραδινές ώρες ο ασθενής αν έχει ανάγκη νοσηλείας θα εισάγεται στο νοσοκομείο, αν όχι θα τίθεται υπό κατ οίκον περιορισμό μέχρι να βγει το αποτέλεσμα».
Το κοντέινερ που θα λειτουργεί ως σημείο διαλογής ύποπτων κρουσμάτων

Τα isolation boxes περιλαμβάνουν δύο κρεβάτια, τουαλέτες ενώ ο γιατρός που θα υποδέχεται τα ύποπτα περιστατικά θα φορά ειδική στολή.
Στο isobox θα υπάρχουν δύο κρεβάτια και ο γιατρός θα φορά ειδική στολή

Μέχρι στιγμής ένα isobox έχει τοποθετηθεί στο ΓΝΑ «Γεννηματάς», ενώ σε σύντομο χρονικό διάστημα θα τοποθετηθούν και σε άλλα νοσοκομεία της χώρας.
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/koronoios-isolation-boxes-topothetoyntai-exoterika-nosokomeion