Ιωάννινα: “Κυριακές στο Πανί”-Προβολή ταινίας στα πλαίσια του 6ου Φεστιβάλ Ψυχικής Υγείας

Η Ε.Ψ.Ε.Π. και το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών, σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ισπανίας στην Ελλάδα και το Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας, την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016, ώρα 8.30 μ.μ. διοργανώνουν, στο πλαίσιο των προβολών «Κυριακές στο Πανί», προβολή της ισπανικής ταινίας «Η Πληγή»  (La Herida, 2013, διάρκεια 99 λεπτών), στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής»

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

 

Η προβολή της ταινίας εντάσσεται στις δραστηριότητες του 6ου Φεστιβάλ Ψυχικής Υγείας 2016, που διοργανώνει η Ε.Ψ.Ε.Π., με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας (10 Οκτωβρίου), για το χρονικό διάστημα 7-10 Οκτωβρίου 2016, στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής».

Σκηνοθεσία:  Φερνάντο Φράνκο.

Πρωταγωνιστούν: Μαριάν Άλβαρεθ, Μανόλο Σόλο, Ροσάνα Παστόρ, Ραμόν Μπαρέα, Αντρές Χερτρούδιξ, Ραμόν Αγκίρρε, Λουίς Καγιέχο.

 

Η 28χρονη Άννα αισθάνεται χρήσιμη και ικανοποιημένη με τη δουλειά της, όπου βοηθάει άλλους ανθρώπους. Αλλά πέρα από το εργασιακό της ωράριο έχει σοβαρά προβλήματα στις σχέσεις της με τους άλλους. Είναι κοινωνικά απότομη, ακόμα κι επιθετική, με τους πιο κοντινούς κι αγαπημένους της. Δεν μπορεί να ελέγξει τη συμπεριφορά και τα συναισθήματά της, που την κάνουν να υποφέρει, να ταράζεται και να νοιώθει ενοχές. Κατά βάθος, το μόνο που θέλει είναι να αισθάνεται καλά με τον εαυτό της και τους άλλους, να είναι ευτυχισμένη. Σιγά-σιγά γίνεται όλο και πιο αυτοκαταστροφική, μέχρι που αυτοτραυματίζεται και νοιώθει όλο και πιο απομονωμένη. Η Άννα πάσχει απ’ αυτό που οι ψυχίατροι ονομάζουν οριακή διαταραχή προσωπικότητας ή συμπεριφορά borderline, αλλά εκείνη δεν το ξέρει.

Η ταινία έχει κερδίσει πολλά βραβεία σε διεθνή φεστιβάλ στην Ισπανία στη Γαλλία και στο Μεξικό.

Καταλληλότητα: Κατάλληλη για ηλικίες άνω των 16 ετών.