Κόμβοι από το μέλλον στα διοικητικά όρια του Δήμου Ζίτσας

φωτο αρχείου

Χριστουγεννιάτικο «μποναμά» επεφύλαξε για το Δήμο Ζίτσας η Οικονομική Επιτροπή Περιφέρειας Ηπείρου εγκρίνοντας τη δημοπράτηση διπλού κυκλικού κόμβου στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων- Κόνιτσας, συνολικού προϋπολογισμού 2.768.000 ευρώ.

Η κατασκευή αυτού του πολύ σημαντικού οδικού έργου έρχεται να καλύψει αιτήματα που διαχρονικά εξέφραζαν οι Πρόεδροι της Κοινότητας Αγίου Ιωάννη ζητώντας  ασφαλή και διακριτή είσοδο από την Εθνική Οδό προς τον οικισμό.

Ταυτόχρονα όμως, παίρνει «σάρκα και οστά» η συνεργασία που είχε αναπτυχθεί το προηγούμενο διάστημα μεταξύ του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη και του Δημάρχου Ζίτσας Μιχάλη Πλιάκου με στόχο να διευθετηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο κυκλοφοριακά ζητήματα όπως, η ασφαλής είσοδος-έξοδος στο εργοστάσιο της γαλακτοβιομηχανίας «ΔΩΔΩΝΗ»  καθώς και η απρόσκοπτη και ασφαλής κυκλοφοριακή ροή στο διπλό ρεύμα κατεύθυνσης της Ε.Ο. Ιωαννίνων-Κόνιτσας και στην είσοδο της έδρας του Δήμου, την Ελεούσα.

Με αφορμή την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου ο Δήμαρχος Ζίτσας  Μιχάλης Πλιάκος σε δήλωσή του αναφέρει: «τα έργα που ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή εκτιμώ πως συμπληρώνουν απόλυτα την κατασκευή του κυκλικού κόμβου στην πλατεία Δημαρχείου κατατάσσοντας πλέον την έδρα του Δήμου Ζίτσας, όσον αφορά στα κυκλοφοριακά θέματα, στην κατηγορία των πόλεων που μπορούν να ατενίζουν το μέλλον με αισιοδοξία. Αισθάνομαι την ανάγκη να συγχαρώ τη μελετητική ομάδα που εκπόνησε τις μελέτες, την Τεχνική Υπηρεσία και τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου, καθώς και τη διοίκηση και τα στελέχη της γαλακτοβιομηχανίας «ΔΩΔΩΝΗ», που βοήθησαν καταλυτικά να μπει ένα τέτοιο έργο στην τελική φάση υλοποίησης. Αισθάνομαι όμως και την ανάγκη να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Ηπείρου που σε αυτά τα μεγάλα ζητήματα για το Δήμο μας δηλώνει παρών και συμβάλει καθοριστικά στην υλοποίησή τους».