Κόνιτσα: Τριήμερες εκδηλώσεις για την επέτειο του ΟΧΙ

Ο Δήμος Κόνιτσας διοργανώνει τριήμερες εκδηλώσεις στα πλαίσια του εορτασμού της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 οι οποίες συμπεριλαμβάνονται στο παρακάτω Πρόγραμμα.

Γενικός σημαιοστολισμός Δημοσίων, Δημοτικών, Ιδιωτικών Καταστημάτων  και οικιών από την 8η πρωινή ώρα της ημέρας έως και τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου.

Ώρα 19:00   Εκδήλωση και βράβευση για τους επιτυχόντες σε ΑΕΙ – ΤΕΙ στην αίθουσα τελετών του Δήμου Κόνιτσας.

Ώρα 19:30   Προβολή της ταινίας «Ξυπόλητο Τάγμα» στην αίθουσα τελετών του Δήμου Κόνιτσας.

 

ΠΕΜΠΤΗ 27η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

 

Ώρα 9:00   Στο Γυμνάσιο, στο Γενικό Λύκειο, στο ΕΠΑΛ, στα Δημοτικά Σχολεία και στα Νηπιαγωγεία της Πόλης μας θα γίνουν εορταστικές εκδηλώσεις με θέμα σχετικό με την Εθνική Εορτή.

           ΄Ωρα 11:30 Επιμνημόσυνη δέηση με τη συμμετοχή μαθητών, καθηγητών, δασκάλων όλων των Σχολείων και Ιδρυμάτων, στο  Μαυσωλείο Πεσόντων 1940, που βρίσκεται στο παρεκκλήσιο «Άγιος Αθανάσιος». Κατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο και από τους μαθητές, παρουσία των Αρχών. Διευθέτηση  χώρου μαυσωλείου για την επιμνημόσυνη δέηση με μέριμνα 583Μ/ΤΠ.

΄Ωρα 12:30 Επιμνημόσυνη Δέηση στο λόφο του ΕΦ. Ανθλγού Παύλου Παυλίδη στο Ελεύθερο Κόνιτσας. Κατάθεση στεφάνων από κ. Δήμαρχο, Εκπρόσωπο της Τ.Κ. Ελευθέρου, συγγενείς. Τήρηση ενός λεπτού σιγής, Εθνικός Ύμνος.

Μικρή δεξίωση.

΄Ωρα 17.45 

Στην αίθουσα τελετών του Δήμου Κόνιτσας  θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω εκδηλώσεις:

-Σύντομη παρουσίαση της εξέλιξης της μάχης της Πίνδου από τον κ. Λάκκα Αθανάσιο, Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Κόνιτσας.

-Προβολή μικρής διάρκειας επίκαιρης ταινίας του Σ. Πολενάκη.

-Επετειακά τραγούδια από τη χορωδία και τη φιλαρμονική «Ελευθέριος Παγγές» του Δήμου μας.

Φωταγώγηση  όλων των Δημοσίων, Δημοτικών Καταστημάτων, Λεσχών, Μαυσωλείων καθώς και των Καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και Τραπεζών την 27η και 28η Οκτωβρίου από τη δύση του ηλίου ως τις 7:00΄ π.μ.

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  28η  ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ:

 

   ΄ Ωρα 07:30: Χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες των Εκκλησιών της Πόλης.

Όρθρος και Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης Ανδρέα στον Ιερό Ναό του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού.

    ΄Ωρα 8:30: ΄Επαρση της Σημαίας  στη Λ.Α.Φ.Κ.

     Ώρα 10:30: Επίσημη Δοξολογία

     Ώρα 10:45: Θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο Ηρώων μπροστά

από το Δημαρχείο και στη συνέχεια θα γίνει κατάθεση στεφάνων από τις Αρχές, Συλλόγους , Σωματεία.  Θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ηρώων του έπους.  – Εθνικός ΄Υμνος. Απόδοση τιμών με μέριμνα 583 Μ/ΤΠ.

     Ώρα 11:00: Στην αίθουσα τελετών του Δήμου θα εκφωνήσει τον πανηγυρικό

της ημέρας ο κ. Νικόλαος Καραμάνης, εκπαιδευτικός 2ου Δημοτικού Σχολείου Κόνιτσας, με θέμα «28η Οκτωβρίου 1940 – 28η Οκτωβρίου 2016: 76 έτη ΔΟΞΑ – ΤΙΜΗ – ΧΡΕΟΣ».

Μετά την ομιλία ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας θα δεξιωθούν τις Αρχές και τους Δημότες στο Δημαρχείο.

   Ώρα 11:30: Παρέλαση προ των επισήμων στον καθορισμένο χώρο, μαθητών

και μαθητριών Νηπιαγωγείων,  Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίου, Γενικού Λυκείου, ΕΠΑΛ. και Τμημάτων Ενόπλων Δυνάμεων.

         Θα ακολουθήσει δεξίωση των Αρχών στη Λ.Α.Φ.Κ.

Στη συνέχεια στην κεντρική πλατεία Κόνιτσας θα ακολουθήσουν παραδοσιακοί χοροί από τα Σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

του Δήμου μας.

   Ώρα 17:30: Υποστολή της Σημαίας.

   Ώρα 18:30: Οι   μαθητές    του   Γυμνασίου – Λυκείου – ΕΠΑΛ   Κόνιτσας

θα παρουσιάσουν επετειακή εκδήλωση με θέμα: « Σκηνές από το 40 και την Αντίσταση» στην αίθουσα τελετών Γυμνασίου –Λυκείου.